Frissen Fejérből

2022.07.25. 13:15

Jobb a szúnyoghelyzet, de azért a megyében is irtanak még a héten

Július utolsó hetében is gyérítik a szúnyogokat több helyen.

Szanyi-Nagy Judit

Küzdelem a vérszívók ellen

Forrás: Pexels

A meleg, aszályos időben kisebb a szúnyogártalom – adta hírül a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. Megírták: azért néhány területen, például a tóparti nádasokban, a folyók holtágainak növénnyel borított részein továbbra is képesek kifejlődni a szúnyoglárvák, ezeket a helyeket folyamatosan figyelik a katasztrófavédelem által megbízott szakértők. Ahol szükségesnek ítélik, ott biológiai védekezésre kerül sor. A kisebb tócsák, pocsolyák, ház körüli vizek is megfelelőek a szúnyoglárvák számára, ezek megszüntetésével magunk is sokat tehetünk a szúnyogcsípések megelőzéséért.

A lárvák ellen biológiai eljárással Fejér megyében is fellépnek, méghozzá július 25-én, ma Dunaújvárosban, július 26-án, kedden Adonyban, Baracson és Iváncsán, július 27-én, szerdán pedig Baracson, Kisapostagon, Kulcson és Rácalmáson. 

Az időpontok az időjárás függvényében változhatnak; a pótnapok tervezett időpontja az esetlegesen elmaradó gyérítést követő két nap.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában