Frissen Fejérből

2022.07.19. 14:30

Folytatódik a járdafelújítás a Tóvárosban

A Saára Gyula-program keretében további járdafelújításokra kerül sor az 5. választókörzetben. A részleteket Mészáros Attila alpolgármester, a városrész önkormányzati képviselője ismertette.

Héjj Vivien

Forrás: FMH-Archív / NN

– A Hosszúsétatér 14-38. közötti páros oldal járdaszakasza – a Horvát István utca és a Hosszúsétatéri Óvoda között – mintegy 185 méter hosszan, 430 négyzetméternyi területen újul meg. A kivitelező elbontja a meglévő aszfalt- és betonburkolatot, 15 centiméter zúzalékot és 10 centiméter CKT alapot is tesz az aszfaltburkolat alá, hogy stabil és tartós legyen a járdaszakasz. Ezzel mondhatjuk, hogy befejeződik a Hosszúsétatér teljes felújítása, hiszen 2019-ben a páratlan oldali járda újult meg, tavaly pedig a teljes útburkolat, kerékpáros nyomvonal felfestésével. – fogalmazott Mészáros Attila.

Megújul továbbá a Toronysor 1-2. számú ingatlanok előtti járdaszakasz is. Ez 62 méter hosszan 142 négyzetméternyi új burkolatot jelent, az előzővel megegyező kivitelezéssel. A fejlesztések mintegy 30 millió forintba kerülnek, a munkaterület átadására július 20-án, szerdán kerül sor, ezt követően a munkálatok elkészültének végső határideje november vége.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában