Frissen Fejérből

2022.07.12. 18:15

Egyre szebb a fehérvári iskola: megújul a Kodály

A munkálatok már nagy erővel zajlanak, s újabb lendületet vett az építkezés, miután kiderült: teljes egészében megvalósulhat az elképzelés.

Szanyi-Nagy Judit

A Kodály-iskola munkálatainak jelenlegi, július 12-ei állása

Forrás: Fehér Gábor/Fejér Megyei Hírlap

A Kodály Zoltán Általános Iskola energetikai felújítása és tornacsarnokának építése nem mai történet: 2021 novemberében arról cikkeztünk, hogy már áll az az épület az intézmény udvarában, amely a 891 millió forintos költségvetésű sikeres pályázatnak köszönhetően megoldja az intézmény torna- és kórustermi nehézségeit. Azt, hogy a várva várt fejlesztés elindulhat, 2021 februárjában jelentették be. A hírek azonban már tavaly is arról szóltak, hogy a kapcsolódó költségek gyakorlatilag a duplájára nőttek a várakozási idő alatt, mi több, néhány fontos felújítási elem ez idő alatt ki is került a támogatási körből, így a tervek megvalósítása nem lehet teljes körű.

2022 februárjában ugyancsak a helyszínről tudósítottunk, megírva, látványos a Kodály-iskola tornacsarnokának „fejlődése”, és a részben megújult tető is szép. Akkor kiderült, a teljes homlokzatfelújításra és a két iskolaépület közötti összekötő folyosó tetőszerkezetének megújítására a Modern Városok Program ad lehetőséget, azaz fontos elemek kerülhettek vissza a projektbe.

Legutóbb Vargha Tamás országgyűlési képviselő posztolt a beruházásról, méghozzá július 11-én, amikor ez utóbbi támogatásra emlékeztetett: "az eredetileg kapott forrásokhoz sikerült további ötszázmillió forint plusz támogatást szereznünk, így teljes egészében megvalósulhat a fehérvári iskola felújítása, melynek keretében a homlokzatot és a tetőt is renoválni tudjuk." Kitért arra is, hogy a teljes összeg így már fedez egy új tornatermet, tánctermet, kórustermet és foglalkoztatókat is, emellett pedig akadálymentesítik az udvart.

A teljes videó:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában