Tüntetés

2022.07.22. 17:47

Demonstráció hideg vízzel a kánikulában, az Auchan-körforgalomban (videó)

A liberális fehérvári ellenzék hideg vizes demonstrációt szervezett július 22-én, pénteken a megyeszékhely legnagyobb körforgalmi csomópontján.

Nagy Zoltán Péter

Forrás: Nagy Zoltán Péter / Fejér Megyei Hírlap

A békés, forgalomlassító tüntetésen táblákkal igyekeztek felhívni a közlekedők figyelmét az alábbi pontokra:

  • Dugó – A Fidesz visszamondta az Auchan-körforgalom felújítását
  • Rezsibűnözés – A Fidesz nagymértékben megszünteti a rezsicsökkentést. Hónapokig hazudtak
  • KATA – Aránytalan változtatások. Több százezer magyar családot tesznek tönkre
  • Szeretlek KATA!
Forrás: Nagy Zoltán Péter / Fejér Megyei Hírlap

Bár eredetileg a közösségi médiában úgy harangozták be a demonstrációt, hogy aki egyetért az ellenzéki kritikával, az dudálással jelezze, ám a körforgalom több pontján a hőségben osztott hideg vízhez sokszor csak annyit mondtak: Dudáljon!

A tüntetést 14 órától szervezték, amikor is a környéken működő ipari parkokban a pénteki műszakváltás garantálta a nagy forgalmat, ennek ellenére a körforgalom-pár nagyobbik része csak ott dugult be, ahol az ellenzéki politikusok a vizet osztották. Ugyanakkor a gesztus mindenképpen dicsérendő, hogy ebben a hőségben hideg vízzel hűsítették az autókban ülőket.

Forrás: Nagy Zoltán Péter / Fejér Megyei Hírlap

A tiltakozás pontjai közül a KATÁ-val kapcsolatos rész nem teljesen világos, hiszen éppen ez az ellenzék volt az, amelyik a Kisadózó vállalkozások tételes adója ellen lépett fel az első pillanattól. Ma meg Szeretlek KATA! táblával vonulnak ki.

A másik tétel is szorulna egy kis magyarázatra, ahol rezsibűnözéssel vádolják a kormányt azok az ellenzéki politikusok, akiknek a vezére a a mai napig szemfényvesztésnek nevezi a rezsicsökkentést – mindezt egy háború és világválság árnyékában teszik.

Mégis a legszebb a fehérvári liberálisok helyszínválasztása, az Auchan-körforgalom. A 2001-ben elkészült körforgalom tervezője eredetileg egy egykörös turbó körforgalmat tervezett, de terveit kénytelen volt átalakítani, mert az akkori szocialista városvezetés körforgalom-párt követelt a tervezőtől. A tervező már akkor világosan látta, hogy a két szomszédos körforgalom garantáltan bedugul. Az akkori szocialisták ma ennél a forgalmi csomópontnál demonstrálnak, teszik mindezt annak ellenére, hogy tudják, a körforgalom felújításának felfüggesztése még nem végleges.

A helyszínen Márton Roland szocialista önkormányzati képviselő állt, ahogy ő említette „Mészáros Lőrinc bértollnok” kamerája elé.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában