Hagyományőrző felvonulás

2022.07.19. 13:00

Az életért vonulnak fel Iváncsán

Hagyományőrző arató felvonulás lesz a településen július 30 án szombaton. A lakosok, a megszokott módon ünnepséggel köszöntik az aratás eredményét az életet jelentő kenyér alapanyagát.

Palocsai Jenő

Már most lázas készülődés zajlik Iváncsán, ahol hagyományőrző arató felvonulás és bál lesz július 30 án szombaton. Az esti szórakozás garantált, de addig még végig kell járni egy egész napot a nyári forróságban ugyanis Paizs Péter, Hollósi László és Tuba András jövő szombaton elindul a traktorokkal, mint az arató felvonulás 3 felvezetője. Aki részt akar venni ebben az egész napos mulatságban annak érdemes minél előbb helyet foglalni valamelyik pótkocsin, már most. 

Persze a menet nem csak ebből a három erőgépből áll majd. Várják a traktorokat, kombájnokat, lovas kocsikat, lovasokat is, hogy minél színesebb legyen az esemény. A Csuti Hédi által vezetett szervezők felhívják az érdeklődők figyelmét, hogy a felvonuláson a 14 éven aluli gyermekek is bátran részt vehetnek, viszont kizárólag szülői felügyelet mellett. Ugyanakkor bár többen csatlakoznak majd gyalogosan is a menethez a gyermekek szállítása mindenképpen megoldott. Arra is felhívják a szervezők a figyelmet, hogy aki szeretne ruhát igényelni a felvonuláshoz, az most még megteheti. 

Az aratás jelentős része már lement, így az idei termés java már a magtárakban pihen, de a szárazságtól szenvedő, sötétzöld kukoricatáblák közé ékelődött, frissen learatott tarló arany színe most is szép látványt nyújt Iváncsa környékén, ám a menet ezen távoli részeket már nem érinti, hiszen a traktoroknak és a lovaskocsiknak vissza kell térniük utasaikkal, az esti bálba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában