Frissen Fejérből

2022.07.21. 17:35

60 méter járda: a veszélyes útkanyarban sem kell már átkelni az úttesten Sárkeszin

Régi hiányosságot pótolt a falu azzal a kicsivel több mint 60 méteres járdaszakasszal, amely lehetővé teszi, hogy gyalogosan is biztonságosan át lehessen jutni Sárkesziről Kiskeszire.

Borsányi Bea

Kőhegyi László és Törő Gábor végigjárta a rövid szakaszt

Forrás: Borsányi Bea / Fejér Megyei Hírlap

Napra pontosan egy héttel ezelőtt adott át Kőhegyi László, polgármester és Törő Gábor, országgyűlési képviselő egy 262 méter hosszú és 1,5 méter széles, újonnan épült járdát a Deák Ferenc és József Attila utca közti szakaszon, amely még egy tavalyi Magyar falus pályázati pénzből épült meg. Ma ismét Sárkeszire hívtak minket, egy újabb elkészült járdaszakasz átadására. Ezúttal egészen pontosan egy 60 méter és 80 centiméter hosszú járdát adtak át, amely azonban kiemelten fontos szerepet tölt be Sárkeszi életében.

- A két falurészt egy korábban megépült kerékpárút köti össze, ezt használják a gyalogosok is. Ám ennek a fentebb említett hosszon teljesen hiányzott egy szakasza, ezért a gyalogosoknak át kellett menniük az autóút túloldalára, pont egy olyan helyen, ahol veszélyes kanyar húzódik és ahol korábban halálos baleset is történt már – mondta a polgármester, mielőtt Törő Gáborral közösen bejárták a rövid távot. 

Az aszfaltos borítású, szegélykővel ellátott járdaszakasz több évtizedes hiányosságot pótol a településen. A beruházást az idén év elején meghirdetett, szintén Mfp-s pályázatból finanszírozta a sárkeszi önkormányzat. Kőhegyi László azt is elmondta, ha sikerülne a település utolsó, még köves útját is leaszfaltozni, hatalmas lépést tennének infrastrukturális szempontból. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában