Frissen Fejérből

2022.06.08. 09:54

Vízhiány lesz Pusztaszabolcson (frissítve)

A pusztaszabolcsi ivóvízellátó meghibásodott. A víztoronyban a vízszint kritikus szintre csökkent a nagymértékű vízelfolyás következtében. - tájékoztat közösségi oldalán Pusztaszabolcs Önkormányzata.

feol.hu, Héjj Vivien

Forrás: Pusztaszabolcs Város Önkormányzati és Polgármesteri Hivatal / Facebook

Frissítés:

15:57 A meghibásodás kapcsán a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. az alábbiakról tájékoztatta lapunkat: "Ma hajnalban a rossz műszaki állapotú, elöregedett pusztaszabolcsi töltővezetéken nagymértékű csőtörés történt. Mire a kollégáink kiértek a település ellátásában részt vevő hidroglóbuszhoz, abból az ivóvíz jelentős része elfolyt a meghibásodás következtében. Azonnal nekiláttak a csőtörés feltárásának, kiszakaszolták a vezetéket, és megkezdték a hibaelhárítást, mellyel 13 óra körül végeztek. Ezután nekiláttak az ivóvízellátó rendszer feltöltésének, légtelenítésének, melyet körülbelül 16 órára befejeznek."

A szakemberek már a csőtörés észlelését követően értesítették az önkormányzatot, hogy a településen előfordulhat vízhiány, és lajtos kocsit is biztosítottak a lakosság számára, igény esetére. Végül azonban nem volt szükség a tartályos ivóvízre, ugyanis nem alakult ki vízhiány, mert a glóbuszban és a vezetékrendszerben maradt víz elegendőnek bizonyult a település ellátásához.

14:22 Megkérdeztük a DRV munkatársait, hogy kiderült-e már a hiba oka, a település egésze érintett-e vagy csak egyes utcák, illetve azt is, hogy várhatóan meddig tart a hiba helyreállítása. Ígérték, hogy mielőbb tájékoztatják szerkesztőségünket.

Előzmény: 

Jelen pillanatban a DRV munkatársai meghatározták a hiba helyszínét és kizárták a meghibásodott szakaszt. Megkezdték a hiba helyreállítását. Várhatóan a hiba elhárításának ideje alatt vízhiány lesz Pusztaszabolcson. Ezalatt az időszak alatt lajtos kocsival fogják biztosítani a település ivóvíz ellátását.

Kérik, hogy az érintettek a 0680/240-240 telefonszámon jelentsék be vízigényüket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában