Frissen Fejérből

2022.06.23. 08:00

Új lehetőséget kapott a működésre a VOKE

Új lehetőséget kapott a működésre a VOKE - a Vasutas Országos Közművelődési és Szabadidő Egyesület Vörösmarty Mihály Megyei Művelődési Ház épülete. A hosszú ideje használaton kívüli épület a Kaszap István utcában, a Prohászka Ottokár emléktemplommal szemközt található. Timpanonján ma is hirdeti a vasutas múltat a MÁV jelzés, ám kiderült: egészen más célokra fogják használni a jövőben.

S. Töttő Rita

A felújítás javában zajlik, a balett színház próbálhat majd itt

Forrás: S. Töttő Rita / Fejér Megyei Hírlap

Évtizedeken át művelődési házként működött, új tulajdonosa azonban újabb nemes célok megvalósítására szánja a VOKE épületét Székesfehérváron. A ház ugyanis a Kárpát-medencei Művészeti Népfőiskola tulajdonába került, amelyet jelenleg felújít. Az épületre ráfért a renoválás, az elmúlt évtizedekben ugyanis kifejezetten leromlott az állapota. Az Alapítvány konkrét tervekkel újítja fel a házat, tudtuk meg Rodics Esztertől, a Népfőiskola elnök asszonyától: 

- A Székesfehérvári Balett Színház próbatermét alakítjuk ki benne. Emellett irodák kapnak helyet benne, az épület hátsó részében pedig a tervek szerint kávézó lesz. Ez utóbbit, a tervek szerint külső üzemeltetésre adjuk majd ki és bárki betérhet majd.

Forrás: S. Töttő Rita / Fejér Megyei Hírlap

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában