Frissen Fejérből

2022.06.01. 13:46

Új körforgalom épül a Palotavárosban

Javában épül az újabb körforgalom Székesfehérváron. A lakosság örül, az átutazók pedig lassítanak. A Palotaváros további fejlesztésekkel készül…

S. Töttő Rita

Forrás: S. Töttő Rita / Fejér Megyei Hírlap

Régi adóssága a városnak a palotavárosi lakosság felé az iparcikk piac körüli forgalmi helyzet rendezése. Ugyanis már nem csak a forgalmasabb piaci napokon, de általában minden hétköznap reggel és délután erős autós forgalom nehezíti a közlekedést a környéken. A gyalogosok számára az átkelés egyre nehezebb, a főútvonalra pedig kikanyarodni autóval maga a kihívás. Az elmúlt időszakban azonban azt láthattuk, hogy a Selyem és a Horog utca kereszteződésében építési munkálatok kezdődtek meg. Keddre pedig már „körvonalazódott” az is, mire készülnek a munkások: körforgalom épül a kereszteződésben, melynek első nyomai már láthatók. Az építkezések miatt jelenleg nehezebben halad a forgalom ezen a szakaszon, ám amikor kialakul a körforgalom, a remények szerint dinamikusabbá válik a közlekedés. Farkas László, a körzet önkormányzati képviselője elmondta: 2-3 héten belül átadják a megújult részt, amely nem csak a körforgalom megújulását foglalja magában. Ledes közvilágítást kap a körforgalom, valamint három gyalogátkelőhely is létesül – tudtuk meg. A tervek közel 8 millió forintos önkormányzati forrásból valósulnak meg.

Az átmenő forgalom számára megeshet, kicsit lassul a közlekedés, viszont a gyalogosok és a palotavárosiak könnyebben eljutnak oda, ahová szeretnének, mondta el a hírlapnak Viza Attila, a Palotaváros másik képviselője. A mostani körforgalom mellett reményei szerint épül hamarosan a következő, mégpedig a szomszédos kereszteződésben. A normális együttélést, egymásra figyelést szeretnénk újra visszahozni a környékre, mondta a képviselő.

Forrás: S. Töttő Rita / Fejér Megyei Hírlap

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában