Leader program

2022.06.28. 07:10

Szakmai látogatáson jártak az örmények a Velencei-tó térségében (képgalériával)

A Velencei-tó Térségfejlesztő Közhasznú Egyesületnél járt az örmény Leader szakmai delegáció. Tapasztalatszerzés céljából érkeztek a tópartra és agg­lomerációjába a szakemberek.

S. Töttő Rita

A delegáció számára színes volt a látnivalók sora

Forrás: Egyesület

Június 23-án jártak itt először, de hamarosan vissza is tér a Velencei-tó térségébe az az örmény Lea­der-delegáció, amely szakmai tapasztalatszerzés céljából tett látogatást Magyarországon. Haász Zoltán János, a Velencei-tó Térségfejlesztő Közhasznú Egyesület elnöke vezetésével körbejárták a térségben 2008 óta Leader-támogatásból megvalósuló projekteket, s bemutatták az azóta megvalósuló „jó gyakorlatokat”. Színes volt a látnivalók sora a Velencei-tó Térségfejlesztő Közhasznú Egyesület területén: a történelmi és kulturális fejlesztések legjelentősebbje a Halász-kastély volt Kápolnásnyéken, de meglátogatták a gasztronómiai szempontból jelentős helyi értékkel bíró pázmándi Bálint Boráriumot, Pákozdon a Capitol Lovardát, Kápolnásnyéken a Belatiny Sörmanufaktúrát is. A sport és turizmus területén is számos fejlesztést mutathattak fel a helyi turisztikai szakemberek az örmény delegációnak: a velencei-tavi hajózás és a Futrinka élményút is jó példának ígérkezett.

– A Velencei-tó Térségfejlesztő Közhasznú Egyesület büszke, hogy 2021-ben a 30 éves Leader „jó gyakorlatok” között ott lehet a Futrinka élményút, a Velencei-tavi Fejlesztési Nonprofit Kft. projektje, és idén a nemzetközi „jó gyakorlatok” versenyébe benevezték – fogalmazott az egyesület elnöke, hozzátéve: a vendégek kíváncsiak voltak a velencei-tavi turisztikai szakemberek tapasztalataira, hiszen ők ezen a nyáron indítják munkájukat egy kísérleti program keretében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában