Frissen Fejérből

2022.06.28. 15:00

Szakmai fórum a beiskolázásról – középiskolák igazgatói kaptak tájékoztatást az Óbudai Egyetemen

Első alkalommal szervezett bemutatkozó fórumot a középiskolák igazgatói, képviselői számára az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kara. A fórum központi témája a beiskolázás volt, a résztvevők egyebek mellett a felsőoktatási intézmény képzési portfólióját is megismerhették.

Héjj Vivien

Forrás: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Elsősorban a műszaki és mérnöki területek iránt érdeklődő diákoknak nyújt továbbtanulási lehetőséget az Óbudai Egyetem székesfehérvári kara. A kedd délutáni fórumon a középiskolák vezetőivel ismertette meg az intézmény az általuk kínált képzési lehetőségeket. Az első alkalommal megszervezett program célja volt, hogy a középfokú intézmények vezetőin keresztül közvetlenül szólítsák meg a diákokat, és biztassák őket arra, hogy tanulmányaikat helyben, az Alba Regia Műszaki Karon folytassák.

Mészáros Attila alpolgármester köszöntőjében arról beszélt, a fórum kiemelten fontos a város jelene és jövője szempontjából, hiszen a műszaki szakemberek és mérnökök iránti munkaerőpiaci igény folyamatosan növekszik. Az egyetem a folyamatosan fejlődő, gyakorlatorientált képzései innovatívak, és képesek folyamatosan alkalmazkodni az ipar igényeihez, ezzel adva naprakész tudást a hallgatóinak. Az alpolgármester kiemelte, az Alba Regia Műszaki Kar a duális képzés fellegvára, mintegy 200 duális képzési hely várja itt a fiatalokat. Mint mondta, az egyetemi hallgatók mintegy fele fehérvári középiskolákból érkezik, többségében széchenyis, vasváris, cisztercis és telekis diákok választják az itteni szakokat.

Forrás: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Az egyetem képzési portfólióját Molnár András rektorhelyettes ismertette, s mutatott rá a képzési struktúra gyakorlatorientált felépítésére.

– Szeretnénk olyan diákokat látni az egyetemünkön, akik műszaki vagy hasonló területen szeretnének továbbtanulni. Ehhez a középiskolákat, az igazgatókon keresztül a diákokat szólítjuk meg, bemutatjuk, hogy milyen képzéseink vannak, milyen lehetőségeket tudunk kínálni a hallgatóknak. Azt kell mondjam, a diákok körében igen népszerű az Óbudai Egyetem képzési portfóliója. Annak ellenére, hogy demográfiai csökkenés minden egyetem mutatkozik, nálunk bizonyos szakokon emelkedett a hallgatói létszám. – fogalmazott a rektorhelyettes, aki előadásában rávilágított, a gyakorlatorientált tudással rendelkező hallgatók a munkaerőpiacra kerülve minimális átképzéssel rövid időn belül megtalálják helyüket. Molnár András kiemelte, a frissen végzett hallgatók 78 százaléka két hónapon belül, 92 százaléka fél éven belül talál munkahelyet.

Györök György, az Alba Regia Műszaki Kar dékánja hangsúlyozta, az egyetem nem a „hezitálók” munkaerőpiacára gyártja a frissen végzett mérnököket. Az intézmény pragmatikusan, az ipar elvárásainak megfelelően oktat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában