Frissen Fejérből

2022.06.01. 14:00

Ritka betegségekre kapja az erős gyógyszereket Balázs

Kétségbeesett segélykiáltást küldött az online térbe a napokban Erős Kata, az a sárbogárdi édesanya, aki évek óta küzd azért, hogy gyermekét gyógyíttassa. Ritka betegségekre kapja az erős gyógyszereket Balázs, ami szervezetét is nagyon megviseli. Ezektől alakult ki súlyos fertőzés nála, amely miatt most is az intenzíven küzd életéért. Az anya segítséget kér.

S. Töttő Rita

Forrás: FMH-Archív / NN

„Bazsi súlyos állapotban van, már lélegeztetőgépen van ma reggel óta… Most nem fáj neki semmi” – írja Kata abban a segélykiáltásban, amelyben arra kéri az embereket, támogassák őt most egy kicsit, mert nem bírja anyagilag tovább. Balázsról már kétszer írtunk, a fiatal fiú ritka betegségekben szenved, amelyek miatt iskolába nem tud járni és az erős gyógyszerek alaposan megviselik a szervezetét, immunrendszerét. Eddig Kata nem csak nevében, de valójában is igen erősnek bizonyult. Most azonban mintha megroppant volna benne valami: a hosszú küzdelem nagyon megviseli. Amikor kiderül egy betegség és megvan rá a gyógyszer, pár hétig azt hihetik, most már javulni fog a helyzet. És akkor mindig – de tényleg mindig – jön egy újabb súlyos betegség, ami miatt tovább romlik a helyzet. Most is ez történt. Az elmúlt hónapok eseményeiről így mesélt az édesanya:

- Ahogy azt már mondtam, több ritka betegségére is fény derült, januárban pedig egy súlyos fertőzéssel bekerült a kórházba Balázs. Onnan ugyan kijött, de elkezdett fájni az arcra. Egy, a gyógyszerek miatt kialakuló gombás fertőzés alakult ki nála. Igen ám, de közben covidos lett, így covid osztályra kellett mennie, nem kerülhetett a hematológiára. Bent volt 10 napot, s közben az arcüreggyulladása miatt megműtötték. A szövettanból kiderült, hogy feketegomba fertőzése volt, ami életveszélyes volt. Ezt is a szteroid miatt kapta el - sorolja Kata. Balázs akkor február végén mehetett haza, 22 napig erős gyógyszereket kapott. S ekkor újabb csapásként érkezett az epilepszia roham, ami eddig sosem volt Balázsnál. Újabb gyógyszer, intenzív osztály, és egy újabb betegség: egy súlyos bélbaktérium támadta meg, amelyre antibiotikumot kapott. Nem, sajnos még itt sincs vége: erre érkezett egy, a kolera törzséből származó baktérium, amire szintén kapott gyógyszert. Április 30-án mehettek haza, s volt egy hónap nyugalom. Közben persze hetente többször jártak a kórházba kezelésekre, vizsgálatokra, kontrollra.

Balázs ismét egyre rosszabbul lett, s már ő mondta az édesanyjának, hogy most azonnal vigye be a kórházba. Intenzív osztályra került, lélegeztetőgépre tették és most alszik. Az a bizonyos bélbaktérium ugyanis bekerült a vérébe, elárasztotta a szervezetét. – Kijön belőle, ez biztos, de meg kell küzdenie az életéért – mondja Kata, s hozzáteszi: megy le a gyulladás a szervezetében. Jó hír, hogy utolsó beszélgetésünk óta már találtak a fiúnak őssejt donort, de amíg nem gyógyul fel a fertőzésből, addig nincs transzplantáció. Tisztaszoba lenne a következő lépés, hogy otthon is biztonságos körülmények között gyógyulhasson a fiú. Ha lenne olyan vállalkozó, aki ezt megcsinálja, megeshet, életet mentene vele. De a kisebb anyagi támogatásnak is örülne most Kata, mert anyagilag nem bírja tovább a kórházba járást – pedig ott a helye a fia mellett.

A család itt támogatható:

Erős Balázs, K&H bank: 10402946-86766966-85871001

Külföldi utalás esetén:

Erős Balázs

HU82 10402946-86766966-85871001

SWIFT/BIC kód: OKHBHUHB

Közleménybe: Adomány

 

A témához kapcsolódó további cikkeink: 

https://www.feol.hu/helyi-kozelet/2021/09/tiz-eve-kuzd-balazs-a-rejtelyes-betegseggel

https://www.feol.hu/helyi-kozelet/2022/02/nehez-pillanatok-egy-ujabb-ritka-betegseg-neheziti-meg-a-sarbogardi-fiu-balazs-eletet

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában