Különleges módszerekkel

2022.06.20. 08:00

Nyolcadik alkalommal rendezték meg a főzőversenyt Baracson

Második éve, hogy a baráti egyesület veszi kézbe az esemény szervezését. A verseny 13 órakor a tűzgyújtással kezdődött, majd indulhatott a főzés.

Agárdy Csaba

A kapitányok (balról jobbra): Botos Gábor, Trefán Ferenc és Hári János

Forrás: Laczkó Izabella / DH

Fekete Edit, a Baracsi Egymásért Baráti Egyesület elnöke elmondta, nyolc évvel ezelőtt nem tőlük indult a kezdeményezés, de tavaly már ők voltak a szervezők.

– Az öttagú zsűrink helybéliekből állt, de Varga Gábor, Fejér megye 5. választási körzetének országgyűlési képviselője is megtisztelt bennünket azzal, hogy megítélte az elkészült halászlék minőségét.

A kulturális program 14 órakor Csepregi Éva előadásával kezdődött. Az énekesnőnek nem volt könnyű dolga, hiszen majdnem a legnagyobb hőségben kellett színpadra lépnie. De a Neoton együttes frontembere állta a sarat, mindent beleadott, és lázba hozta a közönséget.

A legvidámabb társaság bizonyosan a Kulcsi Kapitányoké volt. A Botos Gábor (Suttyó), Trefán Ferenc (Feri bá) és Hári János (Csapcsi) alkotta csapat különleges módszerekkel dolgozott. Kezdjük azzal, hogy már a halászlé sózása érdekes eljárással történik. Egyikük kidülleszti a mellkasát, a sót arra szórják a társak, majd az egész felsőtesten végigfut az ízesítő, és kerül a bográcsba. Csapcsitól megtudtuk, ő szakács, de egyedül ő nem szólhat bele a műveletek mikéntjébe.

A halászléfőző verseny végeredménye hivatalosan a következőképpen alakult: első lett a Simon–Turcsán családi csapat, második a Baracs Sportegyesület (Fehérvári József, Szabó Zsolt), a harmadik helyen a Berki–Mészáros családi csapat végzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában