Frissen Fejérből

2022.06.09. 12:40

Nem tudni, mire elég a homokzsákfal Nádasdladányban (videó)

Az óriási mennyiségű esővíz szinte letarolta az utcákat a településen.

Hajdú Marianna

Forrás: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A napok óta tartó esőzések teljesen ellehetetlenítették a Nádasladányban élők mindennapjait. Jelen pillanatban is a homokzsákokat raknak a Petőfi utcában, várva az újabb eső hullámot. 

A Cinca-patak környéke, a Fő út és a Petőfi út vége közötti területen áll a víz, szinte helyi tengerré változtatva a területet. A nagy mennyiségű eső miatt medréből kilépő patak elárasztotta az udvarokat, utakat és a járdát. A Malom-csatorna sem képes már több vizet befogadni, szintén kilépett a medréből és visszafelé, a falu irányába folyik. Egy óra kellett a víz levonulásáig, amikor a tűzoltók is képesek voltak munkához látni, és ismét láthatóvá vált a patakmeder. Hasonlóan rossz a helyzet a Sörhegy utca - Ifjúság utca összekötő szakaszon is, mivel oda a mezőgazdasági területekről ömlik be a megállíthatatlan esővíz. 

Az Arany János utcáról is hasonló hírek érkeztek. Ha esik az eső, az utca végén lakók udvarába, telkére ömlik a víz. 

Varga Tünde, Nádasdladány polgármestere jelen pillanatban is kint van Petőfi utcában, ahol a következő csapás ellen dolgozva pakolják a homokzsákokat a település védelmére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában