Frissen Fejérből

2022.06.15. 14:00

Nehezen dolgozza fel a Balatonba fulladt fiúk esetét Nagyvári Márk, az enyingi horgász

Több nappal később is a történtek hatása alatt van Nagyvári Márk. Nehezen dolgozza fel, amit látott.

Hajdú Marianna

Forrás: pixabay

Kedden temették el Dávidot, a tornanádaskai fiatalt, aki bódvalenkei társával néhány nappal ezelőtt a Balatonba fulladt. Nagyvári Márk Enyingről épp a vízen volt, megpróbált volna segíteni, de túl messze volt, annyira viszont közel, hogy látta a fiatalok haláltusáját. Azóta sem bír szabadulni az emléktől.

Elmondása szerint nem egyedi eset a balatoni tragédia: – A média felkapta ezt az egészet, pontosan azért, mert tragédia történt. Sajnos elég gyakori a vízen, hogy valami történik, csak nem lesz belőle hír, mert általában mindig van ott valaki, aki tud segíteni. Legtöbbször a SUP-deszkával van a probléma. Ketten és hárman is vannak rajta, de nem tudják, hogy milyen mély a víz alattuk. Tavaly is történt egy tragédia, csak nem került nyilvánosságra. Egy anyuka elhagyta hátulról a kisgyerekét a deszkáról. 

Ebben az esetben a fiatalok mindhárman egy szörfdeszkán ültek. Ragyogó idő volt, sehol egy fodor a vízen. Nem mérték fel, milyen mély vízbe sodródtak. Valahogy beborultak a vízbe ott, ahol 3 és fél méter a vízmélység. A deszka elsodródott tőlük. Az egyetlen úszni tudó fiatal a társai segítségére sietett, de azokon úrrá lett a pánik, ahogy a vízbe értek. Társukat is magukkal rántották a mélybe, aki szintén megijedt és a part felé menekült. A két barát 20 másodperc alatt merült el végleg. A rendszeresen a Balatonra járó horgász szerint az emberek nem veszik komolyan, hogy, aki nem tud úszni, kerülje a mélyebb részeket. Azt tanácsolja, vegyük komolyan, és figyelmeztessük, tanítsuk gyerekeinket is, hogy ne történjenek ilyen tragédiák! 

Vezető képünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában