Szépítés, fejlesztés

2022.06.27. 15:30

Már tizedik éve segítenek az önkéntesek Rácalmáson

A gumigyár már több éve indította el dolgozói önkéntes programját, a KÖSZ, Hankook!- ot (Közösségi Összefogás a Szebbért), amelynek célja a környékbeli települések köztereinek, közintézményeinek szépítése és fejlesztése az ott élőkkel közösen.

Dunaújvárosi Hírlap

Az Eszterlánc tagóvoda udvarán játszóteret építettek a gyár dolgozói

Forrás: Szervezők

A program 2013-as indulása óta összesen háromszáz környezetszépítő projektben vettek már részt. A cég a dolgozói javaslatai alapján választja ki a támogatott projekteket. Fontos, hogy a vállalat munkatársai és a helyi lakosok együtt vesznek részt ezekben a munkálatokban, amivel összetartó közösségek épülnek ki. A program a létezése eddigi tíz évében több mint ezer Hankook- dolgozót és nagyjából háromszor ennyi külső segítőt ösztönzött önkéntes munkára. 

Az önzetlen segítők keze által közösségi terek, óvodák, iskolák, bölcsődék szépültek meg, de szerepelt már horgászegyesület, önkéntes tűzoltó-egyesület és állatmenhely is a támogatottak között. A vállalat által az elmúlt években nyújtott támogatás összege 2022-re már csaknem elérte a 130 millió forintot. A program elmúlt éveire visszatekintve elmondható, túlnyomó többségben vannak a környékbeli iskolák, óvodák és bölcsődék pályázatai, de közterületek parkosítására, játszóterek korszerűsítésére, mezítlábas ösvény, kutyajátszótér vagy szabadtéri edzőpark kialakítására is volt már példa. Orosz Csaba, a Pentele Önkéntes Tűzoltó Egyesület vezetője már hosszú ideje dolgozik együtt a céggel számos területen. 

Elmondta, hogy a következő projektjük a Baracsi úti Arborétum és Tanösvény megújítása lesz. A kikapcsolódni vágyók körében népszerű városi oázis a telepített örökzöldekkel a Dunaújvároson keresztülhaladó Alsó-foki patak völgyében található. Az idei program keretében újabb padok telepítése, a régiek felújítása, mezítlábas ösvény létesítése, kerítésépítés, az állatsimogatóban pedig nyuszifuttató kialakítása is szerepel a tervek között. 

Dunaújvárosban madárbarát kerttel gazdagodik a Bóbita tagóvoda, játéktároló faházzal a Liszt Ferenc kerti bölcsőde, de sok egyéb érdekes projekt mellett a Móricz Zsigmond Általános Iskola egy terme és udvara is megszépül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában