Egy részén félpályás útlezárás van érvényben július 25-ig

2022.06.23. 17:37

Lényegesen hosszabb a menetidő a Sárkeresztúri úton (videó, képgaléria)

A szokottnál hosszabb menetidővel kell számolniuk azoknak, akik a Sárkeresztúri úton át szeretnének eljutni az ipari parkba, vagy innen szeretnék megközelíteni a bevásárlóközpontot és az autópályát. Csúcsidőben az út egy szakaszán lépésben haladt a forgalom.

Héjj Vivien

Fotó: NAGY NORBERT

Következő üteméhez érkezett a a Sárkeresztúri úti csomópont kialakítása, ezért július 25-ig félpályás útlezárás van érvényben a Sárkeresztúri út város felé vezető oldalán, az 59-71. számú ingatlanok közötti szakaszon.

A forgalomkorlátozás a déli összekötő út építéséhez kapcsolódóan, egy körforgalmú csomópont kialakítása miatt szükséges. A forgalmat jelenleg jelzőlámpa irányítja, a napszak forgalmához igazodó programmal. A gyalogosok közlekedése ez idő alatt a kerékpárúton biztosított. Megnéztük, a lezárás milyen hatással volt a forgalomra, kialakult-e nagyobb torlódás.

Délelőtt 11 óra után a Juharfa utca és a Sóstó Vadvédelmi Központ bejárata közti szakaszon már kialakult egy kisebb forgalmi dugó, illetve a Széchenyi – Horvát István utca kereszteződésében és a Széchenyi utcai aluljáró utáni szakaszon is lassult a haladás.

Két órával később már olyannyira fokozódott a forgalmi helyzet, hogy az útvonaltervező is úgy gondolta, a belvárostól a Holland fasori bevásárlóközpontig gyorsabb eljutni az autópályán át – habár a kilométereket számba véve kétszer olyan hosszú útról beszélünk –, mintsem a Szárcsa utca – Sárkeresztúri út útvonalon. Úgy tűnt, az útvonaltervező tanácsát többen megfogadták, ugyanis nagyjából negyed órával később az autópálya lehajtójánál is figyelemre méltó autósor alakult ki. A forgalmi helyzet a lezárt szakaszon a korábbinál zsúfoltabb lett, a Széchenyi utca és az aluljáró környéke változatlan volt.

Délután 14 óra körül a leggyorsabb útvonal –  a városközpont és a sóstói bevásárlóközpont között – a Vásárhelyi utcán át vezetett. A lezárt szakaszon lépésben haladt a forgalom. A délutáni csúcs idején – 5 óra tájékán – a városból kifelé haladóknak a lezárással érintett szakaszon és az Auchan-körforgalomnál kellett némi várakozási időre számítani.

A lezárás idején az autósoknak érdemes előre tervezni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában