A legaktívabb alkotóközösség

2022.06.08. 15:36

Különdíjakat vehettek át a fehérvári Vörösmarty Mihály Általános Iskola diákjai és tanárai (képgalériával)

S. Töttő Rita

Forrás: S. Töttő Rita / FMH

Az Önkéntesek Hete programsorozat keretében különdíjakat vehettek át a székesfehérvári Vörösmarty Mihály Általános Iskola pedagógusai és érintett diákjai szerdán a Civil Központ előtti téren. Az iskola ugyanis a legaktívabb alkotóközösségként vett részt a Honvédség és Társadalom Baráti Kör Székesfehérvári Szervezete, a Katonai Emlékpark Pákozd (KEMPP) – Nemzeti Emlékhely és a nagyváradi Tanoda Egyesület által szervezett 10. Kárpát-medencei gyermekrajz pályázaton. Az eseményen bemutatták a 10 évet átfogó kiállítást, a gyerekek pedig kipróbálhatták a lézerpuskás lövészetet is, amely egyébként egész nyáron várja az érdeklődőket a pákozdi Katonai Emlékparkban. Oláh László, a KEMPP szakmai igazgatója, programszervező köszöntötte a résztvevőket:

- Kiegészítő eredményhirdetésen vagyunk most jelen – azért mondom, hogy kiegészítő, mert május 24-én Nagyváradon a témában megtartottuk a teljeskörű kiállításmegnyitót és 80 díjat átadtunk. Június 2-án pedig Székesfehérváron adtunk át 164 díjat, melyeket kárpátaljai, felvidéki, délvidéki és a magyarországi területekről érkezett alkotások érdemeltek ki. A rajzpályázatra ebben az évben 1175 munka érkezett. A versenyben nagy szerepe volt a székesfehérvári Vörösmarty Mihály Általános Iskolának, ezért ők érdemelték ki a legaktívabb iskola különdíját – fogalmazott az igazgató, és megköszönte a 3/a, 3/b, valamint a 4/a és a 4/b osztályok és tanáraik munkáját.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában