Frissen Fejérből

2022.06.25. 17:00

Koncertekkel várták a kerékpárosokat Kápolnásnyéken

Zenével színesített kerékpáros körútra indultak a résztvevők a Magyar Tavak Fesztiváljának második napján. A Ceglédi Fúvószenekar koncertje után az egyes állomásokon autentikus magyar népzenét és jazzt is hallgathattak a kerékpárosok.

Héjj Vivien

Forrás: Héjj Vivien / Fejér Megyei Hírlap

Velencei-tavi állomásához érkezett a Magyar Tavak Fesztiválja, melynek keretében zenés programokkal színesített kerékpártúrára indulhattak a sportkedvelők szombat reggel. A nap során a kultúra, az egészséges életmód és az aktív pihenés a természet csodálatával egészült ki, a tó körbetekerése során a résztvevők megismerkedhettek a régió növény- és madárvilágával, a környék népi kultúrájával, miközben minden állomáson egy-egy koncertélménnyel lettek gazdagabbak.

Forrás: Héjj Vivien / Fejér Megyei Hírlap

Mivel a zenei előadások a megszokottól teljességgel eltérő, természetes környezetben zajlottak, a hangulat és a művészi élmény egy egészen különleges formájával találkozhattak az érdeklődők.

Forrás: Héjj Vivien / Fejér Megyei Hírlap

A Halász-kastély parkjában a Ceglédi Fúvószenekar koncertjével és az esemény hivatalos megnyitójával indult a nap, a tókör következő állomásán, Sukorón már a Vox Mirabilis Kamarakórus várta a kerékpárosokat.

Forrás: Héjj Vivien / Fejér Megyei Hírlap

Az út során a délelőtti állomásokon latin jazz piknik, jazzkívánságműsor és autentikus magyar népzene várta a bicikliseket, délután pedig – hűen a Tour D'Opera névhez – magyar nyelvű operaslágerek biztosították a felejthetetlen hangulatot. A 33 kilométeres tekerés az indulás helyszínén, a kápolnásnyéki Halász-kastélynál ért véget, ahol finom ételekkel és italokkal várták a megfáradt kerékpárosokat

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában