Frissen Fejérből

2022.06.07. 07:00

Két év kihagyás után minden eddiginél több programot kínáltak a Vál-Völgyi Zsúron

Az Alcsúti Arborétum nevet viselő egykori Habsburg nádori rezidencia hatodszor szolgált az első júniusi családi hétvége helyszínéül. Két év kihagyás után minden eddiginél több programot kínáltak a családoknak.

Zsohár Melinda

Az egykori Habsburg nádori rezidencia gyönyörű „hátteret” kínált a rendezvénynek

Forrás: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A kétnapos rendezvény idején a Vál-völgyi Kisvasút járatait is sűrítették, s a gumikerekes kisvonat, a dottó is gyakran szállította a parkhoz a vendégeket. Óriási autóforgalom bonyolódott, a kulturált parkolást is megoldották. Az idei kétnapos Vál-völgyi Zsúr a korábbiakon is túltett a gazdag kínálatban, s szívmelengető látvány volt napközben a sok gyermek az évszázados fák ölelésében. 

A gondos szervezés mellett szemmel láthatóan a közönség is vigyázott a természetre, a vadregényes környezet örömteli hangulatot nyújtott a zenei és kulturális programok mellé. A Dereszla Bor- és Gasztroudvar kóstoltatott, kínált, mellettük több finomságot felvonultattak a környékbeli kézművesek: lekvárt, szörpöt, gyümölcsöt, kürtőskalácsot, s a felnőtteknek erősebb italokat. A portikusz előtti tisztáson egy nagy és egy alig kisebb színpadon váltották egymást neves személyiségek, olimpikonok, artisták, s a legtöbben zenészek – több könnyűzenei műfajban. Risztov Éva, Cseh László, Storcz Botond és mások, valamint exatlonisták, s a park közeli szögleteiben sportbemutatókon szerepeltek a profik. Ügyességi feladatokban mutathatták meg magukat az arra vállalkozó amatőrök, fal- és rekeszmászásban, oldott játékokban. 

 

A kápolnában, mint mindig, ezúttal is helyi alkotók kaptak lehetőséget bemutatkozásra. A felcsúti Csepeli Okszána és a bicskei Ágh Gyula Mihály festményei, valamint az alcsútdobozi Fekete Ildikó hímestojás-készítő népművész varázslatos darabjai sokakat bevonzottak a hűs falak közé, a csobogó szökőkút és az égig érő fenyők szomszédságában. A felsorolás is hosszú, annyi neves hazai zenei híresség jött el Alcsútdobozra: Kis Grófo, Nótár Mary, a Melody Maker, sztárparádé volt mindkét napon. Irigy hónaljmirigy, Azahriah, Follow the Flow, Pápai Joci, Edda Művek, Ferinek nem mindegy – egyenként is megtöltötték volna a szabadtéri tisztást. Szombaton kétségtelenül Demjén Ferencet várták legtöbben az éjszakai élő koncertre, s a magyar komoly-könnyűzenei csillag nem okozott csalódást! Gyönyörű, jellegzetes hangja szállt az éjben, a lelke és a szuggesztivitása nem tört meg életkorával. Az idősek és középkorúak vele énekelték az örökzöld dalokat. 

A vasárnap éjszakát a világhíres zongorista, Havasi Balázs „vitte”, tehetsége és a látványos show elvarázsolta a kitartó közönséget. A romantikus koncert a zongorista „nagyágyúval” és kiváló zenésztársaival egzotikus kerti varázslatot teremtett a júniusi éjszakában. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában