DSZC

2022.06.06. 07:05

Képzéseket kínálnak a Dunaújvárosi Centrum intézményei

Többféle képzési ajánlattal szolgál a nyolcadik évfolyamos diákoknak és a felnőtteknek egyaránt a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum. A fiatalok technikumi vagy szakképző iskolai képzésekkel folytathatják tanulmányaikat, az idősebbeknek pedig új karrierlehetőség alapjául szolgálhatnak az átlagosan másfél-kétéves képzések.

Molnár Emese

Forrás: Pexels

A technikumi képzés a nyolcadikosok számára ötéves képzést jelent, amelynek elvégzésével egyszerre szerezhetik meg az érettségi bizonyítványt és a technikusi oklevelet. A Dunaferr, a Hild, a Rudas, a kereskedelmi és a Lorántffy középiskola is kínál ilyen képzéseket különböző szakmacsoportokban. 
A szakképző iskolai képzés hároméves tanulmányi időt jelent: először ágazatot választhat a jelentkező, amivel egy évig ismerkedik, majd a kilencedik évfolyamot követően két év alatt sajátíthatja el a kiválasztott szakmát, duális képzés során. Ilyen formában a Dunaferr, a Hild, a kereskedelmi és a Lorántffy iskola hirdet választható szakmákat. A felnőttek oktatása felnőttképzési jogviszonyban történik felnőttképzési szerződés aláírásával. A Dunaújvárosi Szakképzési Centrum olyan, érettségire épülő technikumi képzéseket kínál a felnőtteknek, mint például magasépítő technikus, általános ápoló, erősáramú elektrotechnikus, fodrász, kisgyermekgondozó és -nevelő, kozmetikus technikus. Hirdetnek olyan szakképző iskolai képzéseket, amelyekhez a jelentkezési feltétel a tíz befejezett iskolai évfolyam. Ilyen választható szakma például az asztalos, a burkoló, a cukrász, a kereskedelmi értékesítő. A képzéseket akkor indítják, ha a jelentkezők száma eléri a minimumot. 
Van lehetőség kétéves, érettségit adó képzésre is jelentkezni, ilyen a Dunaferr iskolában lenne.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában