Előre kiszámítható és jól kalkulálható

2022.06.01. 11:30

Kényelmi szempontok indokolták a fehérvári pláza parkolásának módosítását

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, a nyár első napjától, azaz szerdától megszűnik a díjmentes parkolás a fehérvari pláza tetőparkolóján. A döntés okáról e-mailben kérdeztük az illetékeseket, akik rövid indoklást adtak a feltett kérdéseinkre.

Kecskés Zoltán

Mától megszűnt az egyórás ingyenes parkolás a fehérvári pláza tetőparkolóján

Forrás: Kecskés Zoltán / FMH

Az ügy előzményéről annyit tudni érdemes, hogy az Alba Pláza először egy május 20-ai, közösségi oldalon megosztott bejegyzésében tömören és velősen annyit közölt a kedvelőivel, vásárlóival, hogy június 1-től megszűnik a díjmentes parkolás, így az első két óra 300 forintba, utána minden megkezdett óra szintén 300 forintba kerül majd. Ez alól kivétel, ha egy kellemes mozit is beiktattunk a programunkba, akkor 3 órán keresztül térítésmentesen vehetjük igénybe a szolgáltatást. A korábbiakhoz képest (200 forint/óra) tehát egy minimális emelkedést tapasztalhatnak az autósok. Az intézkedések miértjeinek igyekeztünk utánajárni: miért volt szükséges, mivel indokolják ezeket a lépéseket?

– Számunkra a látogatóink és vásárlóink kényelme a legfontosabb. A kétórás fix tarifa előre kiszámítható és jól kalkulálható, ezáltal kényelmesebbé és nyugodtabbá teszi a vásárlást. Célunk továbbra is, hogy Székesfehérvár egy élhető és szerethető bevásárlóközponttal lehessen gazdagabb – olvasható a szerkesztőségünkhöz eljuttatott levelükben.

Bár a tájékoztatás finoman szólva sem részletes, a válasz mindenesetre arra enged következtetni – szerintünk –, hogy az Alba Pláza az intézkedésekkel igyekezett kiszűrni azokat az autósokat, akik az első órában mintegy P+R parkolóként használták a bevásárlóközpont kocsibeállóját, így a valódi vásárlók már nem tudtak leparkolni a személygépjárművükkel. Így kimondható, hogy a bevásárlóközpont a látogatók érdekében is döntött a teljes parkolás fizetőssé tétele mellett, hogy valóban azok használják a helyeket, akik a pláza szolgáltatásait szeretnék igénybe venni.

A parkolásra vonatkozó szabályzatot végigolvasva érdemes még néhány dologra felhívni az ideérkezők figyelmét. Az egyik, ha a vásárló úgy gondolja, nem megfelelő számára az új díjszabás, a behajtást követően 15 perce van díjmentesen kihajtani! A másik a parkolójegyre és bérletre vonatkozó előírások: azok elvesztése, megsemmisülése vagy megrongálódása esetén az új igénylésének díja bruttó 4000, illetve 5000 forintba kerül.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában