Frissen Fejérből

2022.06.26. 10:04

Harangzene csendült a vértesi községben

Szent Iván éji együttlétet szerveztek ismét a településen.

Tihanyi Tamás

Forrás: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

Paprikás krumpli és babgulyás, a gyerekeknek tejberizs és tejbegríz készült a helyi általános iskola udvarán, miközben a falak között az érdeklődőket nagyon szép kiállítás várta. Az íjászat, a kézműveskedés és a légvárazás mellett egymást váltották a színpadon a fellépők, szerepelt például az amerikai turnéra készülődő besnyői Szironta Harangegyüttes is. Miközben a különleges zenét hallgattuk, Kovács Zoltán polgármester a település mindennapjairól beszélt.    

    

Elkezdődött a Szőlőhegyi út pályázati forrásból történő felújítása, mintegy 20 millió forintból szélesedik, javul a minősége, rendbe teszik a vízelvezető árkokat is. E pályázattal egy csokorban két önkormányzati tulajdonú ingatlant vadhálóval kerítenek be, a területre ősszel birsalmafa csemetéket ültetnek el. Ez szinte már régi szokásnak számít, hiszen öt-hat éve birsalmafákkal pótolják a közterületeken – például a futballpálya mellett – a kiöregedett fákat: évente 120-140 darabot sikerült már elültetni. A termést közösen főzték meg tavaly, lekvár, sajt készült, amelyből szívesen ajándékoznak a község vendégeinek. Kezdődik a munka két másik elnyert pályázat okán is, a Magyar Falu Programnak köszönhetően új hőszigetelést, fűtőrendszert kap a Közösségi Ház, és felújítják a leendő körzeti orvos szolgálati lakását. Kovács Zoltán megjegyezte, abban bízik, talán egy új lakással vonzóbb lesz a háziorvosi praxis, mert ennek hiánya problémát okoz a településen.    

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában