Frissen Fejérből

2022.06.25. 15:29

Főzőcsapatok a pákozdi Hősök terén

A korábbi, nagyszabású gasztrofesztiválok helyett egy ideje már kisebb, bensőségesebb hangulatú rendezvénynek ad otthont a nagyközség.

Tihanyi Tamás

Forrás: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A Hősök terén gyülekeztek június 25-én, szombaton a reggeli órákban azok a főzőcsapatok, akik a gasztronómia jegyében készültek egymással, a helyi közösséggel eltölteni egy vidám napot. Tíz ilyen öttagú társaság fogott össze, hogy aztán a bírálók kiválaszthassák közülük a legjobbakat. Így esett a választás a „36” fantázianevű csapatra, amelynek vezetője, Viczián Gábor úgy döntött, hogy az első helyezésért járó 50 ezer forintos jutalmat, vásárlási utalványt felajánlja a pákozdi Nyitnikék Óvoda részére. 

Forrás: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A győztes étel erdei gyümölcsös vadragú volt hamis túrógombóccal. A második és a harmadik helyen végzett csapatok marhapörköltet főztek. Második helyen a tréfás elnevezésű „A hivatalnak élek” csapata végzett, egy társaság a helyi önkormányzati dolgozók közül, ők 30 ezer forintos nyereményüket a közeli Szúnyog-sziget halászcsárdájában költhetik majd el. A „Babérlevél klub” együttese bizonyult a harmadik legjobb főzőcsapatnak ebben az esztendőben

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában