Félárbocra

2022.06.04. 18:25

Felszentelték és felvonták hazánk zászlaját az Országzászló téren

A trianoni harangszót követően a Fő utcán végig kísérve érkezett meg hazánk zászlaja az Országzászlótérre, hogy ott megszenteljék, majd felvonják a Trianon emlékműre.

Baráth Eszter

Forrás: Baráth Eszter / FMH

A trianoni döntés 102. évfordulóján gyűltek szombaton össze a megemlékezők az Országzászló téren. Az Országzászló Védnöki Testület négy éve minden esztendőben új, felszentelt zászlót von fel az emlékműnél. – Szentelés nélkül az országzászló a rúdra nem húzható fel. Mindaddig, amíg az egészséges és igazságos Magyarország helyre nem áll, az országzászló soha nem kúszik egészen az apostoli keresztig, félárbocon nyugszik, várva a helyreállítást – mondta a megemlékezésen Boór Ferenc a testület alapítótagja. Brückner Ákos Előd atya idén is felszentelte az új zászlót.

Ebben az évben az Országzászló Védnöki Testület először iktatott be zászlós boldogasszonyt, ezt a címet Zemlényi Katica, a Vox Mirabilis Kamarakórus művészeti vezetője, karnagya kaphatta meg. Az országzászló felvonását követően a jelenlévők elhelyezték az emlékezés virágait, és új jelképes vármegye örökbefogadókat is avattak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában