Adamek Balázs és Kocsis Balázs

2022.06.03. 17:07

Fehérvári séf a világ tíz legjobbja között! Gratulálunk!

A Global Chef bajnokságok történetének eddigi legjobb magyar eredményét érte el, a fehérvári Adamek Balázzsal az élén a magyar gasztrocsapat. A világ legjobb 10 séfje között végeztek.

S. Töttő Rita

Forrás: Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség

Kemény megmérettetésen van túl az Abu Dhabiban megrendezett gasztronómiai világbajnokságon a magyar csapat. Adamek Balázs séf és Kocsis Balázs commis remekelt a konyhában. A Worldchefs kongresszuson a legjobb tizenhat ország szakács párosa mérte össze tudását a kétnapos szakács világdöntőben. A versenyzőknek 5 órájuk volt arra, hogy elkészítsék négyfogásos fine dining menüjüket. Ez alkalommal a menü egy vegán előételből, egy halételből, borjú felhasználásával elkészített főételből és egy desszertből állt. A Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség nyilvánosságra hozta Balázs és Marcell izgalmas menüsorát: készítettek sült zellert dióval és almával, marinált spárgával és kókuszos zellerszósszal. A második fogás halibut filé volt kaviárral, karfiollal és uborkával. Ezt követte a borjúbélszín borjú terrin-nel, borjúmiriggyel töltött hagymával, burgonyapürével, gomba tarte-tal és borjú jus-vel. A menüsor koronája pedig csokoládé mousse volt, málnazselével, citrusos mangó salátával, teagyöngyökkel és fűszeres málnafagylalttal. Az 5 órás sütés-főzés során minden rendben ment, minden a terv szerint haladt. A csütörtök esti gálán pedig nagy elismerés érte a magyar versenyzőket: bekerültek a világ tíz legjobb séfje közé! Ezzel az eredménnyel a magyar team a Global Chef versenyek életében a legsikeresebb eredményt érte el. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában