Röplabda és teke

2022.06.03. 18:12

Bajnokokat köszöntöttek a Városházán

Az Extraligába jutott MÁV Előre SC női és férfi csapatait, valamint a Szuperligába visszatérő Köfém SC tekecsapatát fogadta a Városháza dísztermében Cser-Palkovics András polgármester, és Mészáros Attila alpolgármester.

Káldor András

Forrás: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A MÁV Előre SC-Bericap női együttese közel tizenöt év után harcolta ki Nagy Fanni vezetőedző dirigálásával az NB I bajnoki címét, és jutott fel a legjobbak közé, míg a férfiak, a MÁV Előre SC-Foxconn néven futó gárdája először állhat helyt a legmagasabb osztályban. A Köfém SC tekézői az NB I Nyugati csoportjában lettek elsők, és egyéves szünet után a Szuperligában kezdhetik a 2022/23-as pontvadászatot. Az országban a fővároson kívül talán nincs is más olyan település, ahol tíz első osztályú csapat képviseli a városát különböző sportágakban. Feltétlenül meg kell említeni, hogy jelentős önerővel érték el ezek az együttesek ezt a dicsőséget.

- Ez óriási teljesítmény, és ami ebben különösen nagy érték, hogy ezek igazi közösségek. Azokat a bajnokcsapatokat fogadtuk, amelyek teljesítményükkel a legmagasabb osztályba jutással megérdemlik, hogy a városházán találkozzunk. Az ő sikerük titka, hogy mindhárom sportágban sok esetben itt nevelkedett fiatalokkal – akik ehhez a városhoz és klubhoz kötődnek – érték el ezt az eredményt. Köszönjük azoknak, akik segítették őket, erőfeszítéseik nélkül, amit ők a sportágakba beletettek, ezeket a sikereket nem lehetett volna elérni. Fontosnak tartom megjegyezni, hogy nincsen diáksport, szabadidősport és utánpótlássport élsport nélkül! A példaképet meg kell találni, az alapján választja ki egy fiatal a sportágat, amely tetszik neki. Sokkal könnyebb mindez, ha ki tud menni egy mérkőzésre, és testközelből megérzi az adott sportág nagyszerűségét. Örülök annak, ezt újabb sportágak tekintetében lehet majd megtenni a legmagasabb szinten, itt Fehérváron – hangsúlyozta Cser-Palkovics András.

Vezető képünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában