A kérdés addig is: kinek kell gondoznia?

2022.06.09. 17:30

Áruház épül az egykori sporttelepen, a Pozsonyi úton

Akit a Pozsonyi úton keresztül visz az útja, láthatja, hogy az egykori sporttelepen milyen állapotok uralkodnak.

Kecskés Zoltán

Forrás: Káldor András / FMH

A Videoton étterem és a mellette lévő kézilabda-, kosárlabda-, teniszpályák, amelyek korábban gyerekzsivajtól és labdapattogástól voltak hangosak, mostanra gazdátlanná váltak – hívta fel a figyelmünket a környék egyik lakója, aki olyan mendemondákat hallott, miszerint egy új áruház nyílik a tercián. Jelenleg ennek a nyomát sem látni.

Ezzel kapcsolatban kerestük fel az illetékeseket, hogy kiderítsük, milyen jövő elé néz a hajdanában szebb napokat is megélt Pozsonyi úti terület, ahol mára megnőtt és elburjánzott a fű, az étteremrész pedig ma már inkább egy „szellemkastélyhoz” hasonlít.

Forrás: Káldor András / FMH

Levélben fordultunk a Videoton Holding Zrt.-hez, hogy tájékoztatást adjanak a Videoton étterem és a mellette lévő sportpályák sorsáról, azok gondozásáról.

– A kérdéses teniszpályák, illetve a volt Videoton étterem épülete már nem a Videoton Holding Zrt. tulajdonában vannak, így az üzemeltetéssel, állagmegóvással, illetve az ingatlanok további hasznosításával kapcsolatos témakörök egyikében sem vállalatcsoportunk az illetékes – kezdték levelüket, majd az esetleges új áruház építésével kapcsolatban elmondták, hogy a hírek igazak, ugyanis az ingatlan vevője a Lidl áruházlánc, akik oda üzletet kívánnak építeni, a környező lakók kifejezett megelégedésére. Válaszukban kitértek a Videoton étterem új otthonára is:

– Az étterem egy, az ipari parkunkon belüli korszerű épületbe költözött át 2021 novemberében, amelyhez a költözés előtt mintegy 100 millió forintos beruházással új, korszerű konyhát építettünk. Miközben ez kényelmesebb megoldásnak bizonyult az ipari parkban dolgozó munkavállalók számára, továbbra is megmaradt az étterem használati lehetősége a környékben lakók számára – olvasható szerkesztőségünkhöz eljuttatott válaszukban, hozzátéve, hogy tudomásuk szerint az ingatlan egy részén zajló, – utóbb már szerény – teniszélet, melyet egy külső vállalkozó üzemeltetett, egy alkalmasabb, új helyre költözött.

Forrás: Káldor András / FMH

Ennek okán felkerestük az Alba Bianca Tennis Club vezetőjét, aki megerősítette a Videotontól érkező híreket.

– Én a telepet januárban átadtam, azóta pedig végérvényesen a Bregyó Sportközpontban zajlik az életünk. Értem ezalatt valamennyi tevékenységünket, a tanfolyamokat, a családi teniszt és a nyári gyerektáborunkat is, amely június 20-án kezdődik – mondta lapunknak a korábban Pro Civitate Díjjal is kitüntetett alapító, Tóth Judit Bianca.

A fentebb említett beruházás ütemezésével és a terület fenntartásával kapcsolatban kerestük a Lidl áruházláncot is, amely lapzártánkig nem reagált. Amint megérkezik válaszuk, közzétesszük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában