Antal-napi mise

2022.06.14. 07:15

A templom védőszentjéhez szóltak Pusztavámon

Nagy ünnepet tartott a hétvégén a település katolikus közössége. A búcsú eleve fontos nap az egyházközség számára, ám az a megtiszteltetés, hogy Spányi Antal megyés püspök személyesen is ellátogatott a községbe, tovább növelte az ünnep fényét.

Palocsai Jenő

Spányi Antal megyés püspök is részt vett a búcsún, ami szentségi körmenettel zárult

Forrás: Hrubos Zsolt

Fotó: Picasa

A Magyar templomfelújítási program keretében 15 millió forint kormányzati támogatásból elkészültek a templom homlokzat- és tető-állagmegóvási munkái, valamint 3 millió forint értékű beruházás keretében a végéhez ért az orgona felújítása is, az egyházmegyei támogatásnak és a hívek adományainak felhasználásával, Ringhoffer Gergely orgonaépítő kivitelezésében.

A település legnagyobb ünnepe a búcsú napja
Forrás: Hrubos Zsolt

Frey Szabolcs a Pusztavámi Egyházközség nevében elmondta: – Közösségünk legnagyobb ünnepe a búcsú napja, vagyis a templom védőszentjének ünnepe. Éppen ezért nagy öröm közösségünk számára, hogy Spányi Antal székesfehérvári püspök atya elfogadta meghívásunkat Szent Antal-napi búcsúnkra, hogy a közelmúltban megvalósult plébániai beruházásainkat megáldja. Méltó alkalom volt a búcsú ünnepe az újonnan megválasztott képviselő-testület tagjainak eskütételére is, valamint hogy Pratsler Jánosnénak megköszönjük azt az áldozatos munkát, amit az elmúlt kerek 50 évben – 13 plébános mellett szolgálatot teljesítve – közösségünkért sekrestyésként végzett. Kati néni ez alkalomból pápai áldásban részesült. A búcsúi szentmisén Antal püspökünknek névnapja alkalmából további testi-lelki erőt, egészséget kívántak a pusztavámiak, és a Mindenható Isten bőséges áldását kérték Spányi főpásztori szolgálatára.

A búcsúi ünnepség hagyományos módon szentségi körmenettel zárult, melyben körbehordozták Páduai Szent Antal ereklyéjét is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában