Habpartival

2022.06.02. 17:52

A Palacsinta Tündérek sütöttek a sárszentmihályi gyermeknapon

Benépesült gyermeknapon a Park utcai sportpálya Sárszentmihályon, birtokba vették a gyerekek és szüleik, számos játékot ingyenesen lehetett kipróbálni az önkormányzat jóvoltából.

Süle Zsuzsanna, V. Varga József

És a hab lassan-lassan mindent elborított…

A nap folyamán szinte állandó teltházzal üzemeltek a légvárak, de alig akadt hely a közkedvelt lánchintán is. A legkisebbeket pónilovaglás, népi játszótér, mesekörhinta várta, míg a szülők kedvükre vásárolhattak a kitelepült standokon, vagy egészségük ellenőrzése céljából felkereshették a csak erre a napra kitelepült „mozgó lelki és egészségügyi központot”. A központban az egészségügyi vizsgálaton és az állapotfelmérésen túl dietetikus tanácsadás és ételkóstoltatás marasztalta az érdeklődőket. 

Az Ikarus-Maroshegy SE bábáskodása mellett a helyi és környékbeli gyerekek között sportmérkőzések zajlottak, miközben az önfeledt szórakozást segítették a Sárvíz Tűzoltó Egyesület tagjai, akik a kicsik és nagyok örömére kétszer is habpartyval kedveskedtek. 

A gyermeknapon a Sárszentmihályi Nyugdíjas Egyesület tagjai és az önkormányzat dolgozói is kivették a részüket a munkából. A szépkorúak rózsafánkot és lángos sütöttek és kínáltak, míg a hivatal dolgozói, a Palacsinta Tündérek, a régi hagyományt folytatva készítették el a gyerkőcök kedvencét. A kínálatban kakaós, lekváros, de glutén- és tejmentes alapanyagból készült palacsinta is szerepelt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában