Frissen Fejérből

2022.06.27. 14:00

A függőség hálójában, Elképesztő lélekjelenlét - Ezeket olvastátok a legtöbben múlt héten

Csokorba gyűjtöttük az elmúlt hét legolvasottabb cikkeit.

feol.hu

Forrás: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

1. A függőség hálójában - Három megrázó életút, ahol évekig a kábítószer volt az úr 

Rossz családi háttér, gettó, toxikus kapcsolatok, kilátástalan helyzet. Szinte minden történet így kezdődik, ahol a későbbiekben jelentős szerepet kap a kábítószer. Nagyon vékony a határ a kipróbálás, és a függőség között, hiszen könnyű élvezni azt az illúzióvilágot, ahol a drogok által "megszűnnek" a problémák, és minden "jó". De ez nem így van. A rideg valóság ennél sokkal szörnyűbb. Élet-halál harc nap mint nap, egy mókuskerék, amiből iszonyatosan nehéz kiszállni. De van kiút, és ezt mi sem bizonyítja jobban mint Ákos, István és Krisztián története, akiket a Ráckeresztúri Drogterápiás Otthonban látogattunk meg.

2. Elképesztő lélekjelenlét - 8 éves kisfiú mentette meg nagymamája életét Dégen

Megható történetről számolt be közösségi oldalán az Országos Mentőszolgálat. Egy 8 éves kisfiú mentette meg a nagymamája életét Dégen, aki egy percre sem veszítette el a lélekjenlétét miután a nagyi játék közben rosszul lett, és igazi hősként viselkedett. Példaértékű az, amit tett a kisgyermek!

3. Látványos: így tűnik el a Szent György Kórház régi épülete

Már csak néhány falrészlete látható a megyei kórház központi területén egykor állt, régi épülettömbnek, amelyet nagy erőkkel bontanak. Jól látható, miként tűnik el a régi épület. Hogy aztán a helyét átadja annak a háromszintes épületnek, amely az onkológia, a pulmonológia és az infektológia központja lesz. 

4. Hatalmas lángokkal égett egy kamion pótkocsija az M7-esen

Egy tehergépkocsi rakománya gyulladt ki 2022. június 22-én 15 óra 50 perc körül az M7-es autópálya 80-as kilométerszelvényében, a Balaton felé vezető oldalon, Polgárdi térségében.

5. Volánosnak lenni jó! – buszsofőröket toboroztak Fehérváron

Interaktív eszközök és tartalmas kvízek segítségével ismerkedhettek meg a buszok és a személyszállítás világával a buszsofőr hivatás iránt érdeklődők a fehérvári autóbusz-állomáson.

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában