Közös programokat szerveztek

2022.06.09. 07:15

A bodajki Törpe ovi idén is megtartotta az apák napját

A Törpe ovi ebben az évben is megtartotta az apák napját. Az intézmény legnépszerűbb eseményén minden volt ami csak pasis, vagyis sok autó, gépek, barkácsolás és persze a gyermeki igények kielégítése. Ritka pillanatok ezek, sokan éltek a lehetőséggel.

Palocsai Jenő

Nagy sikere volt az apukáknak és a tűzoltóautónak is

Forrás: Palocsai Jenő / FMH

Előbb autókkal, majd élettel telt meg a nemrégiben felújított Bodajki Kegytemplom és a hasonló átalakításon átesett közösségi tér a tó partján. A zarándokhely szomszédságában álló Törpe Óvoda ugyanis szerdán tartotta az apák napját. Hagyományosan június harmadik vasárnapja az ünnep ideje, de kicsit előre hozták, hogy június 8-án dalokkal, versekkel és sok közös játékkal köszöntsék az ovisok az apukáikat. Bár egyesek szerint évszázados hagyomány ez, mégis csak nemrég lett újra divat. A Törpe Óvoda már nagyon régóta biztosít lehetőséget az ünneplésre. Az intézményvezetőtől megkérdeztük, hogy miért tartják fontosnak az apák napját? Skrabákné Ruff Katalin elmondta: – A covidos korszakot leszámítva mi rendszeresen tartunk apák napját, és túlzás nélkül állíthatom, hogy ez a legnépszerűbb programunk. Fontosnak tartjuk két okból is. Egyrészt azért, mert kell, hogy legyen kapcsolata az ovinak az apukákkal, márpedig őket más jellegű programokba, például a csoportfoglalkozásokba nagyon nehéz bevonni. Ritkábban találkozunk velük, de így, az apák napján keresztül arra is van lehetőség, hogy a gyerekekkel közös programot tudunk nekik szervezni, amiben ők a saját gyerekeikkel aktívan részt tudnak venni. Ez mindenkinek nagy élmény, hiszen a családban töltött idő mindig értékes, de egyben egy rendkívül különleges alkalom a gyermekek számára már pusztán az a tény, hogy itt, az oviban az apa van velük.

Forrás: Palocsai Jenő / FMH

Ahogy az lenni szokott a törpéknél, az apukákat verssel is köszöntötték. A mű nem egyfajta átirata volt egy anyák napi versnek, hanem egy igazi, apuknak íródott opus, mely nagy vonalakban erről szólt: a gyermek megígéri, hogy nem issza meg az apa sörét, nem dugja el az újságot, és ha a családfő olvas, akkor nem nyaggatja és nem faggatja az apukát, de cserében arra kéri a gyermek az ünnepeltet, hogy sokat játsszon vele, és még többet foglalkozzon vele, mert ezt az apróságok nagyon szeretik.

Forrás: Palocsai Jenő / FMH

A szerda reggeli zivatar időben visszahúzódott, így kezdődhettek az apás programok.

Rendőrök érkeztek, méghozzá kutyás bemutatóval, ahol nemcsak az apukák vették fel a csibészkart, hogy elkapja őket a hatalmas jószág, hanem a vezető óvó néni is. Később bárki beülhetett a rendőr- ­autóba is, amíg a többiek labdát dobáltak a minden izgalmas dologra megtanított kutyának.

Forrás: Palocsai Jenő / FMH

De volt a térköves placcon amerikai old timer, Trabant, Niva terepjáró, versenymotor, fűnyíró traktor, hatalmas mezőgazdasági vontató, míg végül nagy sikerrel begördült a tűzoltóautó, a Bodajk ÖTE-nek köszönhetően.

A közös nap izgalmai miatt megfáradt gyermekek az óvoda épületébe húzódtak vissza, ahol volt lehetőség közös barkácsolásra, kirakózásra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában