Időközi választás

2022.05.06. 07:00

Vajon mit hoz a jövő Etyeken?

Még 2020. július 29-én oszlatta fel magát a nagyközség képviselő-testülete, miután komoly ellentét alakult ki a faluvezető és a független többségű testület között. Az időközi választást eredetileg 2020. november 8-án tartották volna, ám a kialakult veszélyhelyzet miatt 2022. május 8-ára tolódott.

Kecskés Zoltán

Hamarosan kiderül, milyen összetételben láthat munkának az új képviselő-testület

Forrás: Archív

Akkoriban teljesen elmérgesedett a két oldal viszonya, így a felek nem láttak más kiutat az állandó vitákból, mint a feloszlást. A testület egyik fele a függetlenek függetlenségét kérdőjelezte meg, míg a másik fele a faluvezető alkalmasságát vonta kétségbe. Akárhogy is, a képviselő-testület egy emberként állt fel, miután az akkori testület négy független képviselője (Danczinger Géza, Rujp Zsuzsa, Valastyán Pál, Visontai Erika Mária) feloszlást kezdeményezett, amit Zólyomi Tamás polgármester és a másik két képviselő (Bálint Attila, Debreceni Csaba Attila) is elfogadott. A viszontagságok ellenére azonban minden kétséget kizáróan fejlődésnek indult a település. A nagy kérdés az, vajon mi várható a 2022-es időközi választás után?

Mivel nincs varázsgömbünk, ezért nehéz megjósolni – de nem is akarjuk –, milyen összetételben folytathatja az önkormányzat, ám annyi bizonyos, hogy a feloszlatást kezdeményező négy független jelölt nem indul újra a mandátumért. Az is bizonyos – ahogy azt tegnapi lapszámunkban a jelöltek döntő többsége bemutatkozójában hangsúlyozta –, a közös gondolkodásra, az együttműködésre törekednek az etyekiek érdekében.

Az időközi polgármester- és önkormányzati képviselő-szavazást május 8-án, vasárnap tartják, melynek keretében a választási névjegyzékben szereplő 3600 választópolgár négy szavazókörben voksolhat reggel hattól este hétig. A polgármesteri posztért egyetlen jelölt, az eddigi polgármester, Zólyomi Tamás (Fidesz–KDNP) indul. A hat képviselői helyért tizennégyen szállnak harcba: Bálint Attila, Debreceni Csaba Attila, Kattra Judit, Morvayné Sárközi Tünde, Palotai Zoltán, Zsoldos Renáta (mindannyian Fidesz–KDNP-jelöltek), Skripeg Béla, Skripeg Mária (mindkettő MSZP-jelölt), Bencsics Beáta, Bodnár Attila, Gyurkócza Csaba, Máté Barbara, Potyókné Bodnár Erika, Szűcs Zoltán (mindannyian függetlenek) – olvasható a Nemzeti Választási Iroda honlapján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában