Frissen Fejérből

2022.05.11. 11:30

Újraindul a Hős Képzés a székesfehérvári mentőállomáson

Az újraélesztés alapjait lehet elsajátítani, illetve gyakorolni a székesfehérvári mentőállomáson havonta egyszer. A lehetőség ingyenes.

Borsányi Bea

Forrás: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Szakképzett mentőápolók mutatják meg és magyarázzák el az újraélesztés mikéntjét havonta egyszer, minden hónap harmadik hétfőjén 15 és 17 óra között a mentőállomáson, ahol a járvány után tegnap délután először volt erre ismét lehetőség. Az alkalmat a május 10-i Mentők napjához igazította az Országos Mentőszolgálat. A Hős Képzésnek elnevezett egyszerű oktatáson bárki, előzetes bejelentkezés nélkül részt vehet, ha a kijelölt napokon ellátogat az állomásra. 

A kézzel történő újraélesztés mellett az érdeklődőknek lehetőségük van megismerkedni a defibrillátor használatának lépéseivel is, ami szintén praktikus tudás lehet, hiszen manapság egyre több helyen elérhető ilyen készülék, így pl. a nagyáruházakban, vagy a sportlétesítményekben. Fodor Ádámtól, a fehérvári mentőállomás vezetőjétől egyébként azt is megtudtuk, hogy a koronavírus megjelenése óta kivették az újraélesztés protokolljából a szájon át történő lélegeztetést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában