Frissen Fejérből

2022.05.13. 14:16

Újra járható a Nádor-csatorna hídja Szabadbattyánban!

Az angol, aki dombra ment fel és hegyről jött le – jutott eszembe a kiváló film címe, amikor pénteken 10 óra magasságában még az egysávos pontonhídon közelítettem meg Szabadbattyán faluközpontját, de visszafelé már az új, átépített közös hídon autózhattam.

V. Varga József

Pénteken 10 óra 17 perctől már az elkészült új hídon autózhatunk Szabadbattyánban

Forrás: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

„Gyere, gyere… Ó, hol vagy még? Szomszéd földje!” – idézte Bödőcs Tibor humorista klasszikusát atyámfia, amikor telefonon felvetettem neki, hogy Fehérvár felől a kocsisor vége már a mészoltóig, a trafóállomásig ér. „Nem addig a…” – protestált hevesen. „Még csak a Pokol Pincénél araszolunk!”

A torlódásról, a fennforgásról, a bosszúságról több alkalommal is beszámoltunk a megyei lap hasábjain annak kapcsán, hogy a 7-es főút Szabadbattyán belterületi részén, a Nádor-csatorna felett új közös közúti és kerékpáros híd épült a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában. A munkák a Budapest–Balaton kerékpárút 15,7 kilométer hosszú, Székesfehérvár és Polgárdi között szakaszán folytak, folynak. A hídbontással és hídépítéssel érintett szakaszon 2021. szeptember 21-étől egészen mostanáig megváltozott forgalmi renddel kellett számolniuk az autósoknak.

Vártunk már nagyon a jó hírre. És lőn! Pénteken 10 óra 17 perckor minden különösebb csinnadratta nélkül megnyílt az új híd és a közúti pályaszakasz a kétirányú személygépjármű- és teherforgalom, valamint a gyalogos forgalom előtt. A szükséges rádióforgalmazást követően a híd mindkét oldalán posztoló forgalomirányító rendőr egyszer csak kiállt az út közepére, és karjelzéssel terelte az új (régi) irányba a főúton haladó forgalmat. 

Az utolsó fotó az ideiglenes pontonhíd forgalmáról
Forrás: V. Varga / Fejér Megyei Hírlap

Az új híd forgalomba helyezésével egy időben a Sárvíz-Nádor feletti ideiglenes terelőút hídján megszűnt az áthaladás lehetősége, így a terelőút megmaradó szakasza eredeti funkciója szerint, lakóútként üzemel tovább – erősítette meg lapunk érdeklődésére a NIF Zrt. kommunikációs titkársága. A kerékpárút építéssel kapcsolatban esetlegesen szükséges javítási és befejező munkák kapcsán a 7-es főút érintett szakaszán még ideiglenesen forgalomkorlátozás (sebességkorlátozás) mellett lehet majd közlekedni, illetve időszakosan munkavégzésre, és ezzel kapcsolatosan esetlegesen kisebb torlódásokra lehet számítani. 

A társaság végül újfent megköszönte az autósok és a lakosság türelmét és együttműködését! Arra a kérdésünkre, hogy a kerékpárút egyes szakaszain terveznek-e nagyobb, ünnepélyes átadót, egyelőre nem kaptunk választ. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában