Frissen Fejérből

2022.05.26. 15:08

Új megyei alelnököt választott a Közgyűlés

A Fejér megyei közgyűlés csütörtök délelőtt megemlékezett egy elhunyt díszpolgárról és döntéseket hozott Iváncsa ipari parkjával kapcsolatos fejlesztésekről. Nem utolsó sorban letette az esküt az új alelnök, Wilmek Tibor.

Palocsai Jenő

Forrás: Palocsai Jenő / FMH

Mivel 18 képviselő volt jelen a megyeháza dísztermében, így határozatképesen vághattak neki az érdemi munkának, ám mielőtt tárgyalni kezdték volna a napirendi pontokat, Molnár Krisztián megyei elnök megemlékezett Mezőszentgyörgyi Lászlóról, a testnevelő tanárról, a szakedzőről, aki nemcsak Fejér megye első sportdoktora volt, hanem 2020 óta a megye díszpolgára is. A szakember az elismerést a megye versenysportjában és az utánpótlás nevelésben elért eredményeiért kapta.

A döntéshozó testület vezetője a soros ülés munkájával kapcsolatban elmondta: -Pénzügyi, tárgyi döntéseket illetően a mai legfontosabb döntés a zárszámadás elfogadása volt. Értékeltük a gazdálkodási évet is, melynek köszönhetően jelentős pénzmaradvánnyal futhatunk neki a következő évnek. Az enyingi és sárbogárdi településfejlesztési stratégiák elfogadása is napirendre került. Ez már az új uniós fejlesztési időszakhoz tartozik.

A megye támogat minden olyan gazdasági tevékenységet, amely a közfeladatok ellátásához hozzájáruló bevételek alapjait teremti meg, segíti a munkahelyek megőrzését, vagy új munkahelyek létrejöttét, és hozzájárul a megye gazdaságának erősödéséhez. Ezen elv mentén támogatja a különleges gazdasági övezet iváncsai területén beruházást megvalósító, munkahelyet teremtő az SK ON Hungary Kft. és a Yaris Kabin Hungary Kft. tevékenységét is. A Fejér Megyei Önkormányzat figyelemmel kíséri az építkezéseket, azok állását, annak ellenére, hogy magánbefektetésekről van szó.

A fejlesztésekről Molnár Krisztián így nyilatkozott: -Mind a 108 település esetében az az alapvető elvárás az, hogy csak olyan fejlesztésekről döntsünk a jövőben, ami az ott élő emberek élet minőségét javítják és találkoznak az ő elvárásaikkal.

 

A közgyűlés döntött még a belső ellenőrzési tervről, illetve felülvizsgálták a szervezeti és működési szabályzatot, de személyi kérdésről is döntöttek.

Molnár Krisztián elmondta: -Bihácsi István munkáját megköszönjük. A távozó alelnök helyére Wilmek Tibort választottuk.

A Címerteremben tartott titkos voksolásnak köszönhetően ellenszavazat nélkül, két tartózkodással adott a közgyűlés bizalmat az új alelnöknek, aki ezt követően le is tette az esküt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában