Pilot program

2022.05.26. 17:17

Új hivatali életforma – elektromos kerékpárokat vásárolt a fehérvári önkormányzat (videó)

Tizenegy elektromos kerékpárral gazdagodott az önkormányzat járműparkja. Az újonnan vásárolt biciklik a hivatali dolgozók munkavégzését hivatottak segíteni.

Héjj Vivien

Forrás: Fehér Gábor / FMH

Új közlekedési alternatíva áll az önkormányzati dolgozók rendelkezésére, amely nemcsak környezetbarát, de a városon belüli közlekedést is jelentősen megkönnyíti és gyorsítja.

– Tizenegy elektromos kerékpárt tudtunk beszerezni az önkormányzati dolgozók számára. Ez egy kicsit pilot program is egyben, hogy kipróbáljuk, mennyire tetszik az embereknek, van-e rá kereslet, így a későbbiekben akár más szektorok és intézmények irányába is bővítenénk a járműparkot. A beszerzésre azon kerékpáros fejlesztés keretében volt lehetőség, melynek során több mint 18 kilométeren kerékpárnyomokat és kerékpársávokat építünk és jelölünk ki városszerte. Bízom benne, hogy sokan fogják szeretni és használni a kerékpárokat – mondta a szemléletformáló kezdeményezésről Cser-Palkovics András polgármester.

A beszerzés a kerékpárokon túl sisakok és egyéb kiegészítők vásárlását is tartalmazta.

– A legkisebb teljesítményű kerékpár is 500 wattos, ami azt jelenti, hogy egy töltéssel nagyjából 100 kilométert tudnak kerekezni a kollégák. Ez egy egészen új hivatali életforma lesz, ebben biztos vagyok – tette hozzá Bóka Viktor címzetes főjegyző.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában