Frissen Fejérből

2022.05.26. 10:45

Fontos kérdésekben döntött a Megyei Közgyűlés

A ma délelőtt 9:00 órakor kezdődő Fejér megyei közgyűlésen több témában is döntöttek. Változtattak a szerkezet szervezeti és működési szabályzatának néhány pontján illetve különböző szervezetek beszámolóit fogadták el.

Palocsai Jenő

Forrás: Palocsai Jenő / FMH

Egyik kiemelt napirendi pont volt az iváncsai ipari övezet építésének részletei ahol állami szerepvállalásnak köszönhetően jelentős fejlesztések zajlanak. A SK Innovation projekt kapcsán szükséges az úthálózat, az iparvágányok és rakodóállomás kiépítése mellett, az elektromos energia, a gázellátás, a víz- és szennyvíz ellátás területén is teljesen új struktúrák kialakítása.

A napirendi pontok között szerepelt a Fejér Megyei Közgyűlés új alelnökének megválasztása. Molnár Krisztián megyei elnöktől megtudtuk hogy Bihácsi István alelnök leköszönt tisztségéről, így helyette Wilmek Tibor lesz az új alelnök. Bihácsi külsősként volt a Megyei Önkormányzat alelnöke, Wilmek azonban eddig is tagja volt a döntéshozó testületnek.

Információink szerint az új alelnök éppúgy társadalmi megbízatású vezető lesz, mint a régi.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában