Falunap

2022.05.16. 10:38

Túró-pörkölt fesztivált tartottak Baracskán

E különös nevet adták a versenyfőzés tárgyául: túrópörkölt. Pedig ez nem más, mint a derék sertés, ám az orrát, amivel túr a jószág, szintén belé kellett applikálni az étekbe.

Zsohár Melinda

Forrás: Község

Az év első falunapjaként szervezte az önkormányzat Szőlősy Attila és képviselőtársaival. Az immáron hagyománynak 2. számítótúrópörkölt fesztiválon a főzés mellett számos programmal várták a más telpülésekről is idelátogatóknak, mondta el Szőlősy Attila polgármester. Zene, tánc, mulatság övezi a közösségi eseményt, s finom falatokkal várják a falu lakóit. Jelentős létszámú erdélyi közösség él a településen, ők szülöföldjük étkeivel is kedveskedtek reggel: vinetával, azaz padlizsánnal, különféle lekvárokkal, frissen sült tepertővel. A főzőversenyt is a Baracskai Erdélyi Közösség csapata nyerte disznótörös pörköltjével. Mellé párolt káposztát kínáltak vastag, azaz kőtt -kelt - palacsintával. Több zenei együttes lépett fel, a Pedrofon zenekar nagy sikert aratott, s fergeteges diszkóval zárult késő este a szezonnyitó találkozó.

Forrás: Község

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában