Több, mint kétezer

2022.05.03. 10:00

Több a jelentkező a Dunaújvárosi Egyetemre

Bár országos viszonylatban csökkent a felsőoktatási képzésre jelentkezők száma, a Dunaújvárosi Egyetem iránt többen érdeklődtek, mint tavaly, több jelentkezés érkezett az intézménybe.

Baráth Eszter

Rá akarnak szolgálni a bizalomra

Forrás: Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

A Dunaújvárosi Egyetem tájékoztatása szerint a tavalyi évhez képest idén országos szinten három százalékkal kevesebben jelentkeztek felső­oktatási képzésre, a Fejér megyei intézménybe viszont hét százalékkal többen nyújtották be jelentkezésüket, mint 2021-ben. Ez a növekedés azt jelenti, idén több mint kétezer végzős diák számításai között szerepel a Dunaújvárosi Egyetem.

Az intézmény több szakjára is magasabb számban érkezett jelentkezés, mint tavaly. A legnagyobb emelkedés viszont a szakoktatói képzés esetében mutatkozott, ahova összesen 209 tanuló jelentkezett, közülük 120 fő első helyen jelölte a Dunaújvárosi Egyetemet. Szintén kiemelkedő volt az érdeklődés a televíziós műsorkészítő nappali képzésre, 47 százalékos növekedés tapasztalható.

Az intézmény tájékoztatása alapján a jelentkezési adatok jól mutatják, hogy a felvételizők képzési területtől függetlenül bizalmat szavaznak az egyetemnek. Céljukként azt fogalmazták meg, hogy erre a bizalomra rászolgáljanak, így továbbra is nagy hangsúlyt helyeznek a hallgatói sikeresség támogatására, a tehetségek kibontakozására.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában