Frissen Fejérből

2022.05.11. 11:47

Szoboravatással zárta Fehérvár meghatározó vállalata a 80 esztendős fennállásának jubileumi évét

A Kohász nevet viselő alkotás ezentúl a Köfém Oktatási és Közművelődési Központ előtt állít emléket a múltnak.

Baráth Eszter

Forrás: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A nyolc évtizede működő, rengeteg változást megélt Arconic-Köfém Mill Products Hungary Kft. ügyvezetője, gyárvezetője, Gábor Balázs az ünnepélyes szoboravatáson úgy fogalmazott, a múltra büszkének kell lenni. Mint mondta, az elmúlt éveket a folyamatos változás és fejlődés jellemezte, és bízik abban, hogy mindez a jövőre is igaz, a szobor pedig kapocs a múlt és a jövő között.

A megjelentekhez szólt a vállalat amerikai lokációkon kívüli területekért felelős HR igazgatója is, Francoise Frost, aki elmondta, a cégnek az elmúlt időszakban számos nehézséggel kellett megküzdenie, de ami összeköti a múltat, a jelent és a jövőt, azok a vállalat kollegái.

Varga Zsuzsanna, a vállalat ügyvezetője és HR vezetője örömét és meghatottságát fejezte ki és köszönetet mondott minden munkavállalónak, valamint mindazoknak, akik segítették a jubileumi esztendő programsorozatának megszervezését.

Székesfehérvár polgármestere, Cser-Palkovics András a vállalatot és annak elődjeit a város ipartörténetének meghatározó szereplőjeként jellemezte. Úgy fogalmazott, a mai nap csupa nagybetűvel a munkásember ünnepe, és a mi tisztelgésünk azok előtt, akik ezeket a kemény feladatokat a múltban felvállalták, a jelenben végzik és a fiatalokat felkészítik a jövőre.

Kóródi István az Öntöde Termelés- és Minőségirányítás vezetője összefoglalta az elmúlt 80 jelentősebb eseményeit és a vállalat összetartó kollektívájáról is beszélt. Pintér Balázs szobrászművész megtisztelőnek érezte a felkérést és köszönetét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy többször a gyárba látogathatott, ahol ihletet meríthetett az alkotáshoz.

Az ünnepséget a Kohász himnusz eléneklésével zárták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában