Személyi kérdésekről is döntöttek

2022.05.20. 07:00

Számos döntés született az újvárosi közgyűlésen

A közgyűlés nyílt ülésén 45 napirendi pontot tárgyaltak, azt megelőzően pedig átadták a Dunaújváros Ifjúságáért díjakat.

FMH

Dunaújváros Ifjúságáért elismerést vehetett át Fási Erika, az Arany János Általános Iskola tanítója és posztomusz díjat adományoztak Oláh Jánosnénak, a Rudas Közgazdasági Szakközépiskola alapító igazgatójának.

A közgyűlés elején szót kért Szepesi Attila fideszes képviselő, aki tarthatatlannak nevezte, hogy a DKKA kézilabdacsapatának játékosai és alkalmazottai májusban nem kapták meg a nekik járó béreket.

Az önkormányzat a 2022/2023-as nevelési évben a Dunaújvárosi Óvoda 11 tag­intézményében 52 csoport működését finanszírozza. Döntésével egyúttal hozzájárul ahhoz, hogy a Duna-parti és a Margaréta tagóvodában egy-egy csoport működését szüneteltessék, míg a Százszorszép tagóvodában három csoportot bezárnak, ami azt jelenti, hogy ez a telephely megszűnik. A gyerekeket a Bóbita tagóvoda tudja fogadni.

A testület egyhangúan fogata el azt a javaslatot, amely több helyszínen napelemes, LED, alkonykapcsolós, mozgásérzékelős lámpatestek és tartószerkezetei kivitelezésre vonatkozó vállalkozási szerződés megkötéséről döntött. A képviselők elfogadták a DVG Zrt. 2021-es évi beszámolóját, amely 801 millió forintos éves veszteségről is szólt. A közgyűlésen személyi kérdésekről is döntöttek, a DVG Zrt. elnök-vezérigazgatójának Bencsik Istvánt választották meg.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában