Frissen Fejérből

2022.05.16. 12:58

Rendkívüli nyitvatartással várja ügyfeleit a NAV

A személyijövedelemadó bevallásának közelgő határideje miatt rendkívüli nyitvatartással várják ügyfeleiket a Nemzeti Adó- és Vámhivatal fővárosi és megyei központi ügyfélszolgálatai május 16. és 20. között.

Héjj Vivien

Képünk illusztráció

Forrás: pixabay

Közeleg a határidő: május 20-ig van lehetősége az adózóknak arra, hogy benyújtsák SZJA bevallásukat, illetve eddig az időpontig rendelkezhetnek adójuk 1+1 százalékáról.

Ennek okán a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Fejér megyei központi ügyfélszolgálata egész héten meghosszabbított nyitvatartással várja ügyfeleit, munkanapokon 8:30 és 18 óra között. Az adóhivatal érdeklődésünkre közölte, a hosszabbított nyitvatartás ideje alatt személyesen a személyijövedelemadó-bevallással kapcsolatban kérhető segítség, lehetőség van a készpénz átutalási bizonylat kiadására és a bankkártyás fizetésre, valamint az ügyfélkapuval kapcsolatos ügyintézésre. Akik esetleg elakadnak a tervezet jóváhagyásában, kiegészítésében, vagy akár a felajánlásban, azoknak is segítenek az ügyfélszolgálatokon.

A NAV közleménye szerint az elkészült adóbevallás-tervezetekkel kapcsolatban általános tájékoztatás előzetes regisztráció nélkül is kérhető az ingyenesen hívható NAV Infóvonalon, a 1819-es telefonszámon. Az Infóvonal ugyancsak hosszított üzemidővel érhető el, május 19-ig 18 óráig, május 20-án pedig 20 óráig hívható, azonban 16 óra után kizárólag a személyijövedelemadó-bevallással kapcsolatban kérhető segítség.

Mindezeken felül a NAV által készített tájékoztató videók is segítséget nyújtanak, ezek a hivatal honlapján keresztül elérhetőek. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában