Modern sportok, helyi látnivalók

2022.05.07. 07:10

Nordic és smovey walking élménytúrán vehetünk részt szombaton Szabadhídvégen

Majer Tamás

Szabadhídvég szombaton várja a gyalogolni vágyókat

Forrás: Török János /DM

Sióparti nordic és smovey walking élménytúrát tart szombaton Szabadhídvégen Galambos László edző és csapata. A résztvevők a hídvégi étterem előtt találkoznak 9.30-kor. A túra 13 óráig tart. Galambos László elmondta, a gyaloglás során meglátogatják a település nevezetességeit, több szünetet – sportnyelven szólva, frissítő állomást – iktatnak be a menetelésbe.

– A nordic walking vitalitást és kikapcsolódást biztosít, természetadta és társas élményeket nyújt, biztosítja a mozgás örömét és a fittség érzetét valamennyi korosztály számára. A nordic walking a gyaloglás és a sífutás ötvözeteként írható le. A két speciális bot segítségével egész testünket megmozgathatjuk, és ha helyes technikával tesszük, akkor nem terheljük ízületeinket – ismertette a szakember a nordic, avagy az északi gyaloglás részleteit.

A smovey gyaloglás során nem botokat, hanem speciális rezgőgyűrűket fognak a kezükbe a sportolók. A gyűrűkben lévő acélgolyók mozgatás előidézte érintkezése mágneses rezonanciát hoz létre, amely segíti az emberi szervezet sejtjeinek regenerálódását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában