Frissen Fejérből

2022.05.26. 12:16

Nem emelkednek a gyermekétkezési díjak, augusztustól érkezik az új buszmenetrend – ülésezett a város képviselő-testülete

A képviselő-testület döntése értelmében idén sem emelkednek az intézményi gyermekétkeztetések díjai, az önkormányzat továbbra is biztosítja a gyermekek élelmezését és vállalja az áremeléssel járó többletköltségeket.

Héjj Vivien

Forrás: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Lezárult a 2021. évi pénzügyi év, a zárszámadást elfogadta a csütörtökön ülésező közgyűlés. Cser-Palkovics András polgármester kiemelte, stabil, biztonságos és jogszerű gazdálkodást állapíthatott meg a testület az önkormányzati intézmények és vállalatok vonatkozásában.

– Valamennyiük beszámolóját elfogadta a közgyűlés egyhangúlag vagy nagy többséggel. Összességében több mint félmilliárd forintos plusz eredménnyel zártak az önkormányzati cégek 2021-ben, viszont a 2022. évi üzleti terv a Fejérvíz tekintetében már jelentős, milliárdos nagyságrendű veszteséget mutat. Ennek oka a drasztikusan megemelkedett villamosenergia-költség. A vízközmű szektorban biztos, hogy szükség lesz állami beavatkozásra. – fogalmazott a polgármester.

Egyhangú döntés született, az autóbusz-hálózat és menetrend bővítéséről, a változások augusztus 1-jétől lépnek életbe.

– A tavaly nyárihoz képest annyi változik, hogy ez nem egy új hálózatot jelent, hanem az akkori, fehérváriak által megfogalmazott kéréseket meghallgatva a régi menetrend bővítése jött létre, számos városrészből jobb és több elérést biztosítva a város különböző pontjai irányába. Ez évente körülbelül 400 millió forint többletkiadást jelent az önkormányzatnak. – mondta a napirendi pontról Cser-Palkovics András.

Az intézményi gyermekétkeztetési díjak 2012 óta nem emelkedtek. A közgyűlés előtt három alternatíva állt: a díjak 10,8, illetve 20 százalékos emeléséről vagy a jelenlegi térítési díjak megtartásáról dönthettek. A testület egyhangúlag támogatta a jelenlegi díjszabás megtartását, ennek értelmében a gyermekétkeztetési díjak 2022-ben nem emelkednek.

Zárt ülésen döntött a testület több intézmény energetikai fejlesztéséről. Ez európai uniós forrásból kettő intézményben nagy, tizenöt esetében pedig kisebb mértékű energetikai felújítást jelent. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában