Frissen Fejérből

2022.05.28. 17:02

Megyei önkéntes tűzoltók versenye Válban

Két év kényszerű kihagyás után Válban rendezték meg a Fejér megyei tűzoltónapot tíz település önkénteseinek részvételével.

Zsohár Melinda

Fotó: Zsohár Melinda / Fejér Megyei Hírlap

A házigazda a 137 éves Váli Önkéntes Tűzoltó Egyesület (VTE) kiváló helyszínen, ideális időjárási körülmények között fogadta a résztvevőket, köztük sok gyermeket, fiút és lányt. A hazaiak vitték el a legtöbb díjat. A versenyt Bechtold Tamás, polgármester nyitotta meg. 

Az eszközök szerényebbek, mint a hivatásosoké, retró-eszközhasználatot is versenyszámként hirdettek éppen ezért. A tűzoltóautókat sem használták, viszont a szivattyúk, tömlők villámgyors használata, összeszerelése, a vízsugárral való célbatalálása képezte a versenyfeladatokat. Ezúttal ez sport és játék, de az életben, éles helyzetben ezek életmentő folyamatok, mindannyian tudjuk, s ezen önkéntes fiatalok közül sokan választják életpályaként is a tűzoltóságot.

Forrás: Zsohár Melinda / Fejér Megyei Hírlap

A váli önkéntes és önkormányzati tűzoltók, köztük többen korábbi hivatásos tűzoltók - Nagy István, Váradi Roland, Vabrik Zoltán, valamint Kocsis Bálint helyhatósági képviselő és szintén tűzoltó igen büszkék voltak, mert az eredményekkel taroltak a váliak. A különböző kategóriákban csaknem mindenütt az élen végeztek. Nagy hagyomány, sok tapasztalat és érzelmi elkötelezettség jellemzi a helyi csapatot, itt szinte minden családban volt, van, lesz tűzoltó. 

Forrás: Zsohár Melinda / Fejér Megyei Hírlap

A versenyen Molnár József, a 49 tagszervezetből álló Fejér Megyei Tűzoltó Szövetség elnöke méltatta a verseny magas színvonalát, maga is aktívan értékelte a csapatokat. Az önkéntes segítők, szervezők, bírálók is így vélekedtek. Rabóczki Zsolt versenybíró, csókakői önkéntes tűzoltó, a Fejér Megyei Katasztrófavédelem hivatásosa, igazgatósági tag bajtársaival egyetemben ugyanezt erősítette meg. Egy csapat több futamban is részt vett, fiúk, lányok, nők és férfiak felosztásban, négy pályaszakaszon, látványos váltásokban.

Forrás: Zsohár Melinda / Fejér Megyei Hírlap

Kilenc Fejér megyei településről érkeztek a versenyzők: Vál, Bicske, Pusztaszabolcs, Tabajd, Vértesboglár, Mór, Velence, Pázmánd és Gyúró önkéntesei mellett meghívták a szomszédos Komárom-Esztergom megyei Vértessomló csapatát, mert ők már elnyerték a részvétel jogát Szlovéniába, a nemzetközi önkéntes tűzoltók vetélkedésére. 

Forrás: Zsohár Melinda / Fejér Megyei Hírlap

A pázmándi fiúcsapat szintén utazik Szlovéniába – egyi tagjuk, a tizenéves Szombathy Ádám arra a kérdésre, hogy mi a jó ebben az egész „tűzoltósdiban”, azt felelte: a becsület!

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában