Támogatás

2022.05.06. 16:30

Megújul az újbaroki templom külseje, épül a járda

A lábazatot már leverték a templom külső oldalán, amelyet építésekor nem szigeteltek alá, ezért az épület falainak nedvességtartalma mindig nagyon magas volt, ami rendszeresen tönkretette a vakolatot. Az önkormányzat a templomfelújítási programban nyert támogatásból megkezdte a javítást.

Borsányi Bea

A falak beinjektálása már megtörtént, ha jó az idő, gyorsan száradnak a lábazat

Forrás: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

– Az 1877-ben épült templomot utólag kell alászigetelnünk. A főfalak úgynevezett beinjektálása már megtörtént, várjuk, hogy a lábazat száradjon. Ezután jön az épület újravakolása, színezése, és amit még javítani kell, azt egészen a templomtorony csúcsáig megcsináltatjuk. A munkára 30 millió forintot nyertünk a pályázaton, amelyhez 2 millió forint önrészt tettünk – mondta lapunknak Schnobl Ferenc polgármester, akitől azt is megtudtuk, hogy pályáznak a templom belső festésére, a freskók javítására és a villamos hálózat felújítására is. 
Az önkormányzat nyert még 6 millió forintot a Fő utcai járda felújításának folytatására, valamint 1,2 millió forintot a fenntartásában lévő temető digitális nyilvántartásának elkészítésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában