Válaszra várva!

2022.05.05. 07:02

Még áll a pontonhíd Szabadbattyánban – Mikor készül el az új?

Van egy jó hírünk és egy rossz. A jó: a pontonhíd még áll. És egyben ez a rossz hír is. Azaz a beruházó ígérete ellenére mégsem készült el április végéig Szabadbattyánban, a 7-es főúton az új híd.

V. Varga József

A Szabadbattyánon átutazó autósok nagyon várják már a főút hídjának visszaadását a forgalom számára

Forrás: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Csúcsidőben a torlódás, a fennforgás nem kicsi. Amint már több alkalommal is beszámoltunk róla: a 7-es főút Szabadbattyán belterületi részén, a Nádor-csatorna felett új közös közúti és kerékpáros híd épül a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. megbízásából, a ReAszfalt Kft. kivitelezésében. Az illetékesek első közlése szerint az érintett szakaszon április végéig kell (kellett volna) a megváltozott forgalmi renddel számolni. 

A NIF Zrt. április közepén arról tájékoztatta lapunkat, hogy a Nádor-csatornán épülő hídra a közúti forgalom pár héten belül visszaterelhető lesz. Pontos dátumról nem esett szó, de ígérték, hogy az ideiglenes forgalomtereléssel járó munkák a nyári szezon kezdetére befejeződnek. 

Jelentjük: május 4-én még nem nyitották meg a forgalmat az új hídon. Mi az oka a késésnek, tudnak-e a híd átadásáról konkrét dátummal szolgálni? – ezt firtattuk a társaságtól. A válaszra még várunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában