Június 1-től

2022.05.27. 07:00

Már az első óra is fizetős lesz nyáron a fehérvári plázában parkolásért

„Akkor lesz csak jó világ ha bezárják az iskolát” – hangzik az ismerős gyerekdal a vakációhoz közeledve. A fehérvári plázába járó autósokra azonban ez nem feltétlenül igaz, ugyanis a nyár első napjától megszűnik a díjmentes parkolás.

Kecskés Zoltán

Jövő hét szerdától megszűnik az 1 órás ingyenes parkolás a fehérvári pláza tetőparkolójában, óránként 300 forintot kell fizetni

Forrás: Kecskés Zoltán / FMH

Ha vásárolni vagy moziba indulunk hasznos előre tudni, hogy mennyit kell fizetnünk kedvenc járgányunk lerakásáért. Ez idáig az Alba Plaza parkolójában az első óra ingyenes volt, majd minden megkezdett óra után 200 forintot kellett kicsengetnünk, kivéve, ha egy kellemes mozit is beiktattunk a programunkba, akkor 3 órán keresztül térítésmentesen vehettük igénybe a szolgáltatás.

Nos, ezek a számok pár nap múlva, egészen pontosan június 1-től némileg felülíródnak: „Autósok figyelem! 2022. június 1-től megszűnik a díjmentes parkolás, első 2 óra 300 Ft, utána minden megkezdett óra 300 Ft.” – olvasható a pláza közösségi médiában közzétett bejegyzésében. A kommenteket olvasva a változás nem mindenkinek tetszik, többen viszont nem tartják megterhelőnek. A fehérvári eset nem egyedi: a veszprémi Balaton Plaza ugyanebben az időpontban, míg korábban a győri, debreceni és fővárosi bevásárlóközpontok többsége is hasonló lépésre szánta el magát.

Hogy erre miért volt szükség, azt lapzártánkig nem sikerült kiderítenünk, de annyi jó hírt azért csak-csak, hogy mozi estén továbbra is marad a kedvezmény a megyeszékhelyen is. A döntés okával kapcsolatban e-mailben kerestük az Alba Plazat, amint megérkezik, válaszukat közzétesszük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában