Közel félszázan segédkeztek

2022.05.24. 07:30

Közösségépítő, felújító, önkéntes napot tartottak Daruszentmiklóson

Önkéntes, társadalmi munka során tették rendbe a helyi iskola több épületrészét és udvarát a daruszentmiklósiak.

Majer Tamás

Az udvari melléképület felújításába is belekezdtek

Forrás: Szervezők

Mondják, nagy hiány van kétkezi szakemberből, mesteremberből, ácsokból, burkolókból, festőkből és mázolókból. Valóban, néha hetekig, hónapokig kell várni arra, hogy sorra kerüljünk. Nos, a daruszentmiklósiak a mögöttünk hagyott hétvégén, szombaton ismét a maguk kezébe vették a dolgokat, illetve a szerszámokat, s az önkormányzat és a Benedek Elek-iskola felhívására jelentkezve – úgy félszázan – megcsináltak számos felújítási munkát az iskola épületeiben, udvarain. Az ilyen eredményeket igazán magukénak érezheti a közössé! Az sem elhanyagolható körülmény, hogy így azért jóval olcsóbb, mintha bérbe adták volna a munkát.

Rendbe tettek több padot – például a régi iskolaépület udvarán álló Klebelsberg Kuno-szobor melletti ülőalkalmatosságot –, festettek benti ajtókat és osztálytermeket, építettek kerítést, elvégeztek burkolási feladatokat. Még a főépület udvarán található tűzoltóraktárként és -szertárként funkcionáló melléképület bevakolására is jutott erő és idő.

Közös étkezés zárta az önkéntes munkával gyorsan eltelt napot. Jól esett az étel a kiadós munka után!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában